Jenkei András, 2023.02.20. | Atlétika

A hétvégén Nyíregyházán került sor a fedettpályás magyar bajnokságra, a Vasas SC atlétái eredményes OB-t tudhatnak maguk mögött.

Több mint egy hónapja kezdődött a fedettpályás szezon. Az ebben az időszakban Budapesten és Nyíregyházán rendezett versenyekről a Vasas atlétái sem hiányoztak és számos egyéni csúccsal jelezték, hogy jól állnak a felkészülés terén.

Az első igazán jelentős megmérettetésre azonban a mögöttünk hagyott hétvégén a szabolcsi vármegyeszékhelyen került sor, ahol a felnőtt magyar bajnoki érmek és helyezések sorsáról született döntés.

Népes küldöttséggel képviseltette magát a Vasas, és az eredményességre sem lehetett panasz. Az előzetes várakozásokat túlszárnyalva négy bronzérmet könyvelhettünk el vasárnap este. Kun-Szabó Balázs és Bajzáné Marton Lívia tanítványai persze a bronzokon túl számos egyéni legjobb eredményt és ezekhez kapcsolódva értékes helyezéseket is magukénak tudhatnak.


A női 4x400-as váltó
Füleky Dorottya, Mórocz Boglárka, Decker Szonja, Tóth Fruzsina és Kun-Szabó Balázs edző

Két rendkívül tehetséges férfi rövidtávfutónk ezúttal is letette névjegyét.
A Kiemelt Atléta Program tagjaként a nyári világbajnokságot megcélzó Bundschu Patrik igazolta a téli felméréseken tapasztalt biztató jeleket. Szombaton a 60 méteres síkfutásban jelentős egyéni csúccsal lett negyedik úgy, hogy az előtte dobogós helyen végzett riválisa és ő közötte csak a célfotó berendezés tudott dönteni. Vasárnap 200 méteren srófolt egyet eddigi legjobbján, a 21.45 pedig már bronzérmet is jelentett számára:
A korosztályos világversenyeket megjárt gátasunk Bánóczy Árpád, a fedettpálya sajátossága folytán 400 méteres síkfutásban állt rajthoz, és nyert remek egyéni csúccsal bronzérmet.


Bánóczy Árpád és Bundschu Patrik

A 60 gátas Barczai Botond és a távolugrás utolsó sorozatában a hét méterhez egészen közel landoló Sajgó Dávid egyaránt a nagyon dicséretes hatodik helyen zárt.

Sokra hívatott ifjú tehetség választotta ősszel a pasaréti műhelyt. Új szerzeményünk a mindössze tizenhatesztendős magasugró Bátori Lilianna, már a korábbi versenyeken is javított egyéni legjobbján, és ezt a jó szokását Nyíregyházán is megtartotta. A kiváló 179 cm pedig számára is bronzérmet jelentett. Edzés- és kortársa, a hozzá hasonlóan ugyancsak rendkívül tehetséges Simák Trillia szintén egyénit elérve, 170 cm-vel lett hatodik, de Macsali Blankának sem kell szomorkodnia az átugrott 165 cm után, ő benne is még rengeteg rejlik.


Bátori Lilanna

Női 4x400-as váltónk tagjai kissé keserű szájízzel vették át az eredményhirdetéskor a bronzérmüket, amit a második (gyengébbik) időfutamból szereztek meg. A második helyen záró MTK mindössze 16 századmásodperccel futott náluk jobb időt, a mieink érthetetlen módon soroltattak a másik futamba, egy mezőnyben futva  akár másként is végződhetett volna a rivalizálás...

A sprinter Fodor Júlia három versenyszámban is rajthoz állt és mi sem természetesebb, hogy mindhárom alkalommal egyéni csúcsot javított. Bíztató lehet ez számára a szabadtéri idényt tekintve, és úgyanezt mondhatja el a 400-as Füleky Dorottya is, aki talán csalódott volt az 56.10-es ideje miatt, ám két héttel korábban, már áttörte az 56 másodperces határt, ami válogatott kerettagságot is jelent számára.

Sokoldalú és eredményes edzőnk, Kun-Szabó Balázs érthető elégedettséggel értékelt:
- Látottak azt mutatják, hogy sikeresen dolgoztunk a tél folyamán, bízakodhatunk a jó folytatásban, amit a néhány hét múlva tervezett montenegrói edzőtáborban szeretnénk tovább alapozni.
Bundschu Patrik  ahogy már megszokhattuk tőle rendkívül fókuszált, összeszedett volt ezúttal is, folyamatosan lépeget előre. Bánóczy Árpi sem lepett meg az eredménnyel, hiszen az elvégzettek alapján ez benne volt, ám a múlt héten betegséggel küzdött, úgyhogy imádkoztam, hogy rendben zajlódjanak a dolgok, és szerencsére nem is lett baj.
Füleky Dorka nagyon erősen bekezdett 400-on, ez a végén most visszaütött, de az ilyenekből lehet tanulni a későbbieket tekintve.
A magasugró lányok képesek voltak kiváló mozgást összerakni, meg is lett az eredménye. Igaz ez Sajgó Dávidra is, aki ráadásul kisebb sérülésén is túl tudta tenni magát.
A 4x400-as lányokat sajnálom, és igen csak bosszankodom a futambeosztás miatt, de majd legközelebb...

Eredmények:

fedettpályás OB
2023.02.18-19. Nyíregyháza

férfi 60 m:
  4. Bundschu Patrik  6.80  PB

férfi 200 m:
  3. Bundschu Patrik       21.45  PB
10. Szabó Kristóf            22.71  PB

férfi 400 m:
  3. Bánóczy Árpád         48.38  PB

férfi 60 m gát:
   6. Barczai Botond        8.62   PB

férfi távolugrás:
   6. Sajgó Dávid     695  PB

női távolugrás:
12. Mandeville Dominika  530

női 60 m:
  7. Fodor Júlia     7.70  PB

női 200 m:
10. Fodor Júlia      25.45  PB

női 400 m:
  7. Füleky Dorottya      56.10
11. Decker Szonja        58.49
12. Tóth Fruzsina          59.33

női 60 m gát:
  9.  Mandeville Dominika        9.12
12.  Fodor  Júlia                     9.22     PB

női magasugrás:
  3. Bátori Liliána             179  PB
  6. Simák Trillia              170  PB
10. Macsali Blanka          165

női 4x400 m:
  3. Vasas SC              3:48,16
       (Mórocz Boglárka, Tóth Fruzsina, Decker Szonja, Füleky Dorottya)


Hirdetések