Jenkei Dániel, 2023.02.19. | Röplabda

Minden sorozat megszakad egyszer: a Vasas Óbuda imponáló, hibátlan Extraliga-mérlegébe a Békéscsaba rondított bele vasárnap este, de nagy baj azért így sincs.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ
SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA-VASAS ÓBUDA 3:0 (17, 22, 25)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Mezőffy, Adler

BRSE: Vasziljeva 11, Bodnár 6, Drpa 26, Aktas 9, Pintér 8, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi (liberó), Olinyik, Glemboczki. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Skrypak 1, Fricova 11, Papp O. 2, Bannister 9, Török 7, Abdulazimova 8. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi, Fábián 3, Jámbor, Kump 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Szettről szettre közelebb kerültünk vasárnap este a nagy rivális Békéscsabához a Viharsarokban, ám mivel az elején igencsak mélyről indultunk, ez most csak arra volt elég, hogy a harmadik játszmában legyen labdánk a szettnyeréshez és így a szépítéshez.

Azzal a sansszal viszont nem sikerült élni, és végül a BRSE nyerte a harmadik felvonást is, így az alapszakasz végén elvette a veretlenségünket az Extraligában.

Ezen a szinten ez természetesen benne van a pakliban, ráadásul még így is a saját kezünkben van a sorsunk az alapszakasz első helye szempontjából.

Visszavágni pedig hamar lehet majd, hiszen minden bizonnyal ez a párosítás ismétlődik meg pár hét múlva a Magyar Kupa döntőjében is.


Giannis Athanasopoulos vezetőedző ezt mondta el a meccs után a Vasas Óbuda honlapjának:

- A Békéscsaba jól játszott, jobban készen állt erre a meccsre, mint mi. A blokkvédekezésben hatalmas különbség volt a javukra, Drpát nem tudtuk megállítani, ez pedig döntőnek bizonyult. Remélem, mindenki számára jókor jött ez a pofon, keddtől még keményebben kell dolgoznunk, pénteken Balatonfüreden pedig újra megpróbáljuk megszerezni az alapszakasz-elsőséget. Az pedig biztos, hogy ennél sokkal jobban kell játszanunk, ha az aranyérmekért akarunk harcolni.


Hirdetések