Gy. Szabó Csilla, 2023.02.18. | Kosárlabda

Az első félidőben még döcögött támadójátékunk a Veszprém ellen, a másodikban azonban már minden a terveink szerint alakult. A sereghajtó ellen végül huszonkét pontos győzelmet arattunk.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 21. forduló.

Vasas Akadémia – Veszprém Kosárlabda Klub 79-57 (12-10, 23-23, 19-11, 25-13)

Vasas: Andrássy (16), Kelemen (8), Fekete (10/3), Moravcsik (3), Radics (9). Csere: Farkas (15/9), Dormán (4), Cseh (10/6), Medve (4/3), Pleesz, Szabó.

Veszprém: Szabó (20/6), Vértes (5/3), Orgona (8), Madár (8/3), Ratiani (2). Csere: Kis (11/3), Birkás (1), Varga (2), Szeifert.


A sereghajtó Veszprém csapata látogatott szombaton este a Sport11-be. A bajnokságban eddig egyetlen győzelmet arató vendégcsapat bátran kezdett, és két sikeres támadása révén gyorsan 4-0-as vezetéshez jutott. De nem maradt el Kelemen Ádám válasza sem, majd Andrássy Géza három duplájának köszönhetően már fordult is az állás, és akadémistáink jutottak négy pontos vezetéshez (8-4). A kosarakban kifejezetten szegény, de küzdelmes első negyed végén a veszprémiek egyenlíteni tudtak, ám Farkas Attila duplájával mégis két pontos előnnyel zártuk a játékrészt.

A második Cseh Botond hibátlan távolijával indult, majd egyre magabiztosabbá vált a játékunk, ami az eredményen is tükröződött. Tartottuk az öt-nyolc pont közötti különbséget, amely Kis triplájával fogyott kettőre a negyed végére.

A szünetet követően a vendégek szerezték az első kosarat, s ezzel ki is egyenlítettek. Radics Gerzson duplájára is azonnal érkezett a válasz, majd az újabb kosár, így Andrássy közelijével már nekünk kellett kapaszkodnunk. A 26. percben Farkas triplájával azonban végre beindult a Vasas-henger és a harmadik negyedet már tíz pontos előnnyel zártuk.

A negyedik negyed elején sem tört meg akadémistáink lendülete, különösen Farkas Attiláé nem, aki kevesebb mint két perc alatt 7 pontot szerzett. Nem sokkal később Dormán Balázsnak adott gólpasszt, amivel tizenkilenc pontra nőtt az előnyünk, Fekete Viktor triplájával pedig már a húszas különbség is meglett (68-48). Cseh, Kelemen és Fekete termelte tovább a pontokat, s így a meccs végére is megőriztük az éppen húsz feletti vezetésünket.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, de bevallom, csalódást keltő volt az első félidő végén mutatott támadójátékunk. A befejezésekben ennél hatékonyabbaknak kell lennünk. A kosárlabda végül is egy olyan játék, amelyben az a cél, hogy a labdát a kosárba jutassuk. A második félidőben már sokkal jobban teljesítettünk, ami a feljavult védekezésünkből is fakadt. Véleményem szerint a Veszprém ma nagyon jól játszott, sok sikert kívánunk nekik a szezon hátralévő részében.”

Andrássy Géza, a Vasas Akadémia játékosa:

„Az első félidőben nem sikerültek a dobásaink, a jó védekezésünknek köszönhetően azonban ők sem tudtak túl sok pontot szerezni. A másodikban viszont sikerült ritmust váltanunk, pontosabban támadtunk, a védekezésen pedig tovább szigorítottunk. Így végül magabiztos győzelemmel zártuk a mérkőzést.”

Fotók: Láng Győző

 


Hirdetések