Nagy Dániel, 2023.02.18. | Kézilabda

Visszavágtunk a Szent István SE-nek az ősszel elhullajtott pontért: remek kezdéssel megnyugtató előnybe kerültünk, így nem forgott veszélyben a győzelmünk az NB I/B 18. fordulójában.

NB I/B, 18. forduló

Vasas SC–Szent István SE 34–25 (18–12)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Domokos 4, Pénzes 4, Speth 4, Dombi 2, Szilovics 9, Lengyel 3. Cserék: Bánhidi 3, Oláh 3, Imrei 1, Gaschler 1, Blaubacher, Nagy Zs., Böhm, Kurucz (kapus), Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/7  


A szokásos sorminta nem volt érvényben ezen a héten, a múlt heti, Szombathelyi KKA elleni hazai bajnoki (25–25) után ismét a Sterbinszky-csarnokban léptünk pályára szombat kora este: az NB I/B 18. fordulójában a szintén fővárosi Szent István SE-t fogadtuk. Bár a mérkőzés esélyesei mi voltunk (a tabella első helyéről vártuk a kezdést, míg a vendégek a nyolcadikról), maximális koncentrációra volt szükség a sikerhez, hiszen a SZISE az ősszel remekül küzdve otthon tartott egy pontot ellenünk.

Jobb kezdést nehezen kívánhattunk volna: az első két gólt mi szereztük, ami után még szépítettek a vendégek, ám hamar komoly előnybe kerültünk. A SZISE-n a korai időkérés sem segített, a 9. percben már 7–1 volt az állás a javunkra; a legeredményesebben balszélsőnk, Lengyel Eszter kezdett, aki ekkor már három találatot is ünnepelhetett. Domokos Dalma sem maradt adós a gólokkal, amik közül több is a remek védekezése után, labdaszerzést követően született. Öt találatnál közelebb nem engedtük a Szent Istvánt, sőt többször nyolc is volt közte, a félidő hajrája azonban a vendégeké volt: sorozatban háromszor is betaláltak, amire másodpercekkel a dudaszó előtt Pénzes Laura válaszolt, kialakítva a 18–12-es előnyt.
 


 

A szünetben frissült a csapatunk, Kurucz Annamária váltotta Zsigmond Pannát, a mezőnybe pedig Oláh Kyra, Blaubacher Dóra és Imrei Réka érkezett – utóbbi már fél perc után feliratkozott a góllövők közé. A lendületünk a második játékrész elején is megvolt, Szilovics Fanni kétszer is betalált, és már kilencgólos, megnyugtató előnyből kézilabdázhattunk. A SZISE azonban nem adta fel, a következő hét percet 5–1-re nyerték meg a vendégek, 22–17-re zárkóztak fel, ennél közelebb viszont már nem kerültek hozzánk a hátralevő időben. Az utolsó negyedórában ismét magasabb fokozaton teljesítettek a hazai lányok, öt perccel a vége előtt pedig a meccs legszebb jelenetének tapsolhattunk: a születésnapos Szilovics Speth Evelin passza után kínai figurából talált be. Az utolsó másodpercekben Speth átlövése állította be a 34–25-ös végeredményt.

Győzelmünkkel továbbra is vezetjük a tabellát, az aktuális állás ITT tekinthető meg.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Az őszi fordulóhoz képest teljesen más lelkiállapotban, más önbizalommal mentünk bele ebbe a mérkőzésbe. Azóta még mélyebb a bizalom egymás iránt, emellett technikailag és taktikailag is sikerült felépíteni a csapatot, amit igyekeztünk megmutatni a pályán. Kemény védekezéssel készültünk, amit a meccs nagyobb részében sikerült megvalósítani. Ahogy a múlt héten is mondtam, éltünk az összecsapás közben.”

Szilovics Fanni: „Az elejétől kezdve domináltunk az összecsapáson, jól működött a védekezésünk; amit hétről hétre bemutat a csapat, azt ismét tudtuk hozni. Ha ez a bajnokság végéig kitart, akkor nem lehet kérdéses a feljutás. Számítottam rá, hogy a születésnapom alkalmából kapok valamit a szurkolóktól, hiszen mindig nagyon figyelmesek, a virág mellett külön örültem a csokinak. Köszönöm szépen az ajándékokat!”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk legközelebb jövő szombaton, idegenben lép pályára: az NB I/B 19. fordulójában az OXXO Energy Orosházi NKC együtteséhez látogatunk, kezdés: 18 óra.


Hirdetések