Gy. Szabó Csilla, 2023.02.17. |

A sífutó Diákolimpiával vizsgázott a Vasas új síháza a Normafánál, miközben a szakosztályunk versenyzői is kitettek magukért az aranyérmek terén. Az élet azonban nem áll meg, Holló Martin és Kunos László a hétvégén már Csehországban áll rajthoz az értékes FIS-pontok megszerzéséért.

Tavaly márciusban a rossz hóhelyzet miatt Galyatető helyett Mátraszentistvánban rendezték meg az általános, valamint középfokú intézmények diákjainak nagy találkozóját. Idén a Normafa ideális helyszínéül szolgált a Diákolimpiának, amelyen több mint száz tanuló vett részt az ország különböző pontjairól. Az új Vasas Síház is jól vizsgázott, hiszen ez adott otthont a versenyirodának és az öltözőknek.

Elsőosztályú körülmények között mérhették össze tudásukat a fiatalok, az utóbbi idők egyik legjobb pályáján mehettek végig – értékelte az eseményt síszakosztályunk északi szakágának vezetőedzője, Holló Miklós, a házigazda Vasas szemszögéből. – Ez most végre igazi sífutó pálya volt, régóta vártunk már erre a lehetőségre. A résztvevő százöt diák több mint egyharmada edz klubunkban, s ezúttal is remekül szerepeltek, hiszen a számok több mint felét megnyerték. Ez akkor is nagyon nagy öröm számunkra, ha most „papíron” nem is a Vasasnak, hanem az iskolájuknak szereztek dicsőséget. Szakmai szempontból ugyanis ez a verseny is hozzátartozik a programjukhoz, a fejlődésüket segíti minden téren.”

A program ezúttal kicsit hosszabbra sikerült a szokásosnál, két futam között ugyanis sífutó-toborzást is tartottak az érdeklődők számára. Holló Miklós több mint harminc lécet adott át kipróbálásra, s a sportággal való ismerkedés a hétköznapokban is folytatódott. Csütörtökön például egy zugligeti iskola érkezett a pályára, s közel hatvan kisdiák csatolt lécet a lábára, s próbálta ki a valóban kifogástalan pályát.

„Verőfényes napsütésben ennél kellemes időtöltést aligha lehet elképzelni, a fiatalok láthatóan jól érezték magukat. Sajnos nagyon kevesen csatlakoznak hozzánk a toborzásokat követően, a gyerekek ugyanis nagyon elfoglaltak, a különórák elveszik minden idejüket. Ennek ellenére minden csoportot szívesen látunk, ha egy-egy diák így kap kedvet a sífutáshoz, akkor már megérte” – foglalta össze Holló Miklós a sportág népszerűsítésével kapcsolatos tapasztalatait.

A szakosztályban szerencsére így is akadnak elkötelezett versenyzők, mint például Holló Martin és Kunos László, akik a hétvégén már Csehországban gyűjtögetik a hivatalos FIS-pontokat. Céljuk ugyanis az, hogy kijussanak a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra, amelynek a dél-koreai Kangvon ad majd otthont 2024. januárjában.

Az idei sífutó Diákolimpia eredményei itt találhatóak:

IV-VI. korcsoport

III. korcsoport

I-II. korcsoport

Fotók: diakolimpia.hu


Hirdetések