Nagy Dániel, 2023.02.13. | Röplabda

A szokásoknak megfelelően a korosztályos röplabdacsapataink edzői értékelték a fiatalok havi teljesítményét; ezúttal január volt terítéken.

U12 I. osztály (edzők: Deák Ferenc és Tormási Orsolya) 

Edzői értékelés: Az ’A’ csapatunk az MTK kék és fehér együttesével csapott össze. A hasonló tudásszintű ellenfelekkel szemben szoros meccseket játszottunk. A nyitásaink viszonylag stabilak voltak, inkább a nyitásfogadásban voltunk bizonytalanok. Hegedüs Luca, Imre Viola, Dembovszkij Viktória, Horváth Réka és Kalovits Léna szerepeltek a csapatunkban.

Vasas A–MTK Kék 2:1

Vasas A–MTK Fehér 1:2

Vasas B: A csapat hazai rendezésű fordulón vett részt. Az első meccsen az UTE ellen szépen hozták a lányok az alapjátékot, magabiztosan nyerni tudtunk. A BRSE ellen sajnos nem jártunk sikerrel, ellenfelünk jóval előrébb tart technikailag és fizikailag is. Együttesünket Soós Lilien, Mészáros Borka, Sebők Lora, Tököli Borbála, Tököli Julianna és Tyihák Franciska alkotta.

Vasas B–UTE Lila 3:0

Vasas B–BRSE Kék 0:3


U13 Piros I. osztály (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: január második felében az országos bajnokság első osztályú versenyében Érd és Gödöllő csapatát fogadtuk a Folyondár utcában. Az érdiek elleni mérkőzést megszeppenten kezdték a lányok; görcsösek voltunk, nem a saját játékunkat játszottuk, de a győzelmet így is sikerült kiharcolni. A Gödöllő csapatával vívott küzdelemben azok a lányok domináltak játékban, akik idén kerültek a csapathoz. Nagyon szépen küzdöttek, szettveszteség nélkül tudtuk zárni a napot. 

Vasas Piros–Delta Röplabda SE 3:0

Vasas Piros–Gödöllői RC 3:0

A BRSZ U15-ös gyermekbajnokságában is elindul a csapatunk, hogy szokják a következő évben rájuk váró kihívásokat. 


U13 II. osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: január 15-én meghívásos tornán vettük részt, ahol két csapattal szerepelhettünk.  Nagyon tanulságos volt számunkra az esemény, hiszen több első osztályú csapattal is összemérhettük a tudásunkat. Ezúton is köszönjük az MTK-nak az invitációt!

Egy héttel később következett a hatodik forduló a bajnokságban: hazai pályán fogadhattuk a BDSE és a Dunakanyar csapatait. Megilletődötten kezdtünk, de szép véghajrával sikerült behúznunk az első mérkőzést. A másodikon a Dunakanyar ellen nem találták a lányok a saját játékukat, a rengeteg ki nem kényszerített hiba miatt a győzelmet sem sikerült megszerezni. Le tudtuk vonni a meccs tanulságait, remélem a következő fordulóban szebb játékot mutatunk.

Vasas SC Kék – BDSE 3:0

Vasas SC Kék – DKLSN A 0:3


U15 OGYB I. osztály, Piros (edzők: Szappanos Máté és Koltai Csanád)

Edzői értékelés: az első mérkőzésén nagyon agresszívan kezdtünk mind a nyitások, mind a támadás befejezése tekintetében, így könnyedén húztuk be az első játszmát. A második és a harmadik játszmában már több hiba is becsúszott a produkciónkba, de a végjátékokban sikerült higgadtnak maradnunk. A Szolnok ellen magabiztosan győztünk, szettveszteség nélkül. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, amivel éltek a játékosok.

Vasas–UTE 3:0

Vasas–Szolnok 3:0


U15 OGYB I.osztály, Kék (edzők: Deák Ferenc, Szijjártó Csilla)

Edzői értékelés: januárban az MTK és a Gödöllő meghívását is elfogadtuk a felkészülés jegyében. Hasznos volt a csapat számára a két torna, sok különböző felállásban játszhatott a csapat. A bajnokságba visszatérve előbb a Békéscsabával játszottunk a középszakasz második fordulójában. Az első szettben nagy előnyt adtunk le a vendégeknek, ami sajnos a második szettre is hatással volt. A harmadik szettben megtört a jég, sikerült nyerni és végre elhitték a lányok is, hogy van keresnivalójuk a pályán. Kétszettes hátrányból nyerni bárki ellen nagy fegyvertény; örülök a győzelemnek, küzdésből jelesre vizsgáztunk. Gratulálok a BRSE-nek is. Csapattagjaink: Gilányi Réka, Gyarmati-Kiss Réka, März Lora, Makány Hanka (kapitány), Sárik-Veress Léna, Tóth Panna, Kruppa Lujza, Diósi Petra, Sánta Laura, Pocsai Nóra, Marcinkovics Nóra, Indra Sára, Sára Hanga és Solti Zita.

Vasas Kék–BRSE 3:2

A Nyíregyháza ellen az első szettben tapogatóztunk, próbáltunk alkalmazkodni az ellenfélhez. A második szettben szépen tartották a lányok a taktikai utasításokat, sikerült is egyenlíteni. Sajnos utána mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk, így nyert a jobban játszó Nyíregyháza. Fiatal a csapatunk, sok rutintalan, de ügyes játékosunk van, ám feljutóként lassan felvesszük a kesztyűt a többi első osztályú csapattal. Csapattagjaink: Gilányi Réka, Gyarmati- Kiss Réka, Makány Hanka (C), Sárik-Veress Léna, Solti Zita Tóth Panna, Kruppa Lujza, Diósi Petra, Sánta Laura, Pocsai Nóra, Marcinkovics Nóra, Cséti Csenge, Sára Hanga és März Lora.

Vasas Kék–Nyíregyháza 1:3


U15 OGYB II. osztály (edző: Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: a KSE ellen nagyon jól kezdtünk, az első szettet a végéig a kezünkben tartottuk, ám 24:18-as vezetésről nem sikerült megnyernünk a szettet; végül három-nullra kaptunk ki, ahogyan az érdi Delta ellen sem sikerült szettet nyernünk. A játék színvonalát tekintve azonban tisztán látszik a fejlődés, sokkal szorosabb mérkőzéseket játszottunk. A nyitásfogadásunk sokkal stabilabbá vált, a támadásokat hatékonyabban fejezzük be, azonban visszatérő problémánk a szettek és mérkőzések eldöntése a javunkra.  A probléma orvoslását a kulcsjátékosok tehermentesítésében látom a szettek elején, míg a végjátékhoz közeledve fokozatosan növelnénk a terhelésüket. Összegzésként: a következő fordulóra igyekszünk taktikai változtatással készülni, illetve a technikai képzés is hangsúlyos marad, főként a nyitás-nyitásfogadás, és a támadások befejezései terén.

Vasas Fehér–KSE Kék 0:3 

Vasas Fehér–Delta 0:3


U17 II. osztály (edző: Gintner Domonkos)

Edzői értékelés: sajnos a forduló nem úgy sikerült, ahogy szerettük, szerettem volna, hiszen demotiváltan léptünk pályára. A két mérkőzésünk eredménye nem tükrözi a befektetett munkát és a megszerzett tudást. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, hogy a körülményekhez képest néhol szép játékot mutattak. Dolgozunk tovább, próbálunk elmozdulni az utolsó helyről.

Vasas B–Emericus A 0:3

Vasas B–MTK B 2:3


U17C OSB III.osztály (edző: Molnár Dániel)

Edzői értékelés: aár csak a szezon első felében, most sem sikerült stabilizálni a csapat nyitásfogadását és ez eldöntötte a mérkőzést. Bár a többi játékelemben nem maradtunk ellenfelünk mögött, ám továbbra is a Kispest B csapata az egyetlen idei ellenfelünk, aki ellen a szettgyőzelem sem sikerült még. Gratulálunk a Kispestnek!

Kispest SE B–Vasas C 3:0

A következő mérkőzés kapcsán szomorú kötelességünk őszinte részvétünket kifejezni az UTE egész csapatának, mivel a mérkőzés után pár nappal vesztették el vezetőedzőjüket, Grózer Annát. Sok erőt és kitartást nekik a továbbiakban!

A találkozón a két csapat végig fej-fej mellett haladt, és bár általában az UTE csapata volt az üldöző, rendre csak a végjátékban dőltek el a szettek. Leszámítva a negyedik játszmát, amikor a nyitásaink és a támadásaink is hatalmasat javultak – esélyt sem adtunk ellenfelünknek. Ez a győzelem óriási siker számunkra, hiszen az UTE csapata még a másodosztályban kezdte meg a szezont, és az osztályozók után került a csoportunkba!

UTE Fehér–Vasas C 1:3

A mutatott játékkal a második mérkőzésen már elégedettek lehettünk, de az első mérkőzésből is sokat tanulhattunk; látjuk, miben kell még fejlődni. A következő fordulóban két veretlen csapat vár ránk; célunk a felsőházba kerülés, így a folytatás nagyon fontos lesz!


U20 I. osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Edzői értékelés: ebben a hónapban két fordulóban is részt vettünk, de sajnos még mindig nem sikerült a középszakaszban mérkőzést nyerni. Január közepén Budaörsön az MTK és a Budaörs csapataival mérkőztünk meg. Bár mindkét mérkőzésen voltak biztató jelek, de a nagyobb tapasztalattal rendelkező ellenfeleink hozták a papírformát.

Vasas–MTK 0:3

Vasas–Budaörsi SE 0:3

Január végén Balatonfüredre utaztunk, ahol a házigazdák ellen egy izgalmas, végletekig kiélezett mérkőzésen maradtunk alul. A második találkozón már több kisebb sérülés és betegség is közbeszólt, nem tudtuk megszorítani az ellenfelünket.

Vasas–Szent Benedek RA 0:3

Vasas–Gödöllői RC 0:3

A következő fordulóban hazai pályán játszunk, bízunk a sikeresebb folytatásban!


Hirdetések