Nagy Dániel, 2023.02.09. | Jégkorong

Pénteken kezdődik Kanadában a világ egyik legnagyobb jégkorongtornája, a PeeWee, amelyen klubunk fiataljai immár hatodik alkalommal lépnek jégre.

Csütörtök reggel indult útnak a Vasas SC jégkorongszakosztályának U12-es és U14-es játékosaiból összeállt küldöttség, amely hatodik alkalommal vesz részt Kanadában a világ egyik legnagyobb jégkorongtornájának számító PeeWee-n. A 2023-as kiírás sem szűkölködik résztvevőkben: a szervezők információi alapján 120 csapat szerepel majd, több mint 1200 játékos húz korcsolyát Québecben.

A fiatalok izgatottan várták az indulást, hiszen a sportág őshazájában ütőt ragadni minden jégkorongozónak egyedülálló élmény; a start előtt klubunk edzőjét, Hoffmann Attilát kérdeztük, akinek ismét kulcsszerepe volt a túra létrejöttében.

„Hagyománynak számít a Vasas jégkorongszakosztályának életében a PeeWee-n való szereplés. Először 2015-ben hívtak meg minket a tornára, azóta – kisebb megszakításokkal – állandó résztvevői vagyunk az eseménynek. Idén tizenhét játékossal utazunk, közülük hárman más klubból (Kárpáti Farkasok, KSI és Győr – A szerk.) érkeztek, hogy meglegyünk a létszámot tekintve – kezdi a szakember. – U13-as viadalról van szó, amelyre a világ minden tájáról érkeznek csapatok. Különböző szintek vannak, mi a BB-besorolású együttesek között mérethetjük meg magunkat, huszonegy riválissal egyetemben. Óriási jelentőséggel bír, hogy sok észak-amerikai csapat indul a PeeWee-n, mindig játszhatunk kanadai hokisok ellen is, így magasabb szintű ellenfelekkel szemben is kipróbálhatjuk magunkat; ez ebben a korosztályban felbecsülhetetlen. Azt büszkén mondhatom, hogy nem alárendelt szereplői vagyunk a tornának, legutóbb például a hetedik helyet csíptük el. Pénteken lépünk jégre először, hat meccset biztosan játszunk majd.”
 


 

Ifjú jégkorongozóink azonban nem csak a pályán szerezhetnek maradandó élményeket.

„Tizenegy napig leszünk kint, ami alatt számos, a mérkőzéseken kívüli programmal is készülnek a vendéglátók. Hangsúlyos a szórakozás; élőben tekinthetünk meg majd egy NHL-mérkőzést is Ottawában, ebben a helyi magyar konzulátus rengeteget segített. A tornán való részvétel mellett talán ezt várják a legjobban a hokisaink. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített az út létrejöttében; önköltséges programról van szó, ám a klub és a Marczi Skate is támogatott minket, ami szintén kulcsfontosságú volt.”

A PeeWee 2023-ra utazó fiatalok:
Tamás Helga, Kovács Krisztián, Ujvári Donát, Perity Dániel József, Király Noel, Simon Csongor, Molnár Bolyk, Drexler Kamill, Tamás Áron, Fazekas Norbert, Dober-Német Gergő, Gyula Rebeka, Angyaláti-Szabó Bence, Szokonya Márk, Vértes Ádám, Csaba Levente

Hirdetések