Jenkei Dániel, 2023.02.08. | Vízilabda

Sabacban is magabiztosan nyert az A-Híd VasasPlaket, amely így bejutott a legjobb négy közé az Eurokupában.

Eurokupa-negyeddöntő, visszavágó
VK Sabac (szerb)-A-Híd VasasPlaket 6-9 (1-2, 2-3, 0-1, 3-3)

Gólszerzőink: Randjelovics Sz. (2), Nagajev I. (2), Brguljan D., Zerinváry L., Konarik Á., Simon R., Bátori B.


Még vendégként is fantasztikus volt megélni a sabaci uszodában uralkodó hangulatot, ahol ezer lelkes szerb szurkoló biztatta hangosan és kitartóan az övéit, a helyiek így igazán nagy showműsorrá varázsolták a Vasas vendégszereplését.

Most is kiderült, mekkora hősként tisztelik a szerbek az olimpiai bajnokaikat, rengeteg szeretetet kapott az este folyamán Szlobodan Nikics, Szava Randjelovics és Braniszlav Mitrovics is.

No de persze a mieink az elődöntőért utaztak Szerbiába, és ilyen tekintetben ezúttal nem kellett egy percig sem izgulni, pedig a decemberi Zvezda-meccs után mindenre fel voltunk készülve...

A védekezésünk és Mitrovics kapusteljesítménye azonban a kezdtektől fogva nagyon stabil volt, az első három negyedben mindössze négyszer tudták a mieinket mattolni a sabaciak, és bár a végén kicsit felhoztuk az ellenfelet, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk, a továbbjutás pedig aztán pláne nem.

Az A-Híd VasasPlaket így készülhet az Eurokupa elődöntőjére, ahol olasz vagy görög csapattal fog szembenézni, hiszen rajtunk kívül a Trieszt, a Savona és a Panioniosz jutott be ebbe a körbe.


Vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics is a jó védekezést és a különleges hangulatot emelte ki, amikor értékelésre kértük a meccs után:

A játékosokkal együtt boldogok vagyunk, hogy nyertünk ma és bejutottunk az elődöntőbe. Meg kell becsülni ezt, különösen azért, mert rossz periódusunkat éljük már egy ideje. Ma három negyeden át remekül védekeztünk, mindenki azt csinálta, amit megbeszéltünk, ez volt a kulcsa annak, hogy magabiztosan tudtunk győzni a visszavágón is. Támadásban még bőven van mit javítani, és ennyi kihagyott ötméteres sem fér bele. Külön kiemelném még az itt Sabacban uralkodó atmoszférát, ezer ember szurkolt végig, élvezet volt ilyen hangulatban játszani. Ez egy jó példa, ilyennek kellene lennie minden fontos vízilabdameccsnek.

 

 


Hirdetések