Jenkei Dániel, 2023.02.07. | Labdarúgás

Nyolc között a Vasas FC a Magyar Kupában, miután legyőzte a rivális Honvédot az Illovszky-stadionban.

MOL Magyar Kupa, 5. forduló
Vasas FC - Budapest Honvéd FC 2-0 (1-0)


Illovszky Rudolf Stadion, 1300 néző

Vasas FC: Dombó - Szivacski, Litauszki, Hegedűs, Deutsch (Ódor, 86.) - Márkvárt, Hidi (Szilágyi, 67.), Hinora - Zimonyi (Novothny, 66.), Holender (Radó, 57.), Ihrig-F. (Berecz, 57.)
vezetőedző: Kondás Elemér

Budapest Honvéd FC: Tujvel - Szabó, Prenga, Lovric - Eördögh (Jonsson, 82.), Gomis (Mitrovic, 61.), Plakushcenko, Tamás - Krajcsovics (Domingués, 67.), Ennin (Lukic, 61.), Kocsis (Sampeiro, 61.)
vezetőedző: Dean Klafurić

Gólszerző: Zimonyi (23.), Hinora (92.)

Sárga lap: Ihrig-F. (51.), Deutsch (59.), ill. Prenga (23.), Eördögh (39.), Szabó (66.), Lovric (68.), Capan (74.)
Kiállítva: Prenga (91.)


A kedd esti kemény mínuszok rányomták a bélyegüket a nézőszámra a Honvéd elleni kupameccsen, mégsem volt hangulattalan a meccs, pláne úgy, hogy végül Vasas-győzelemel, és így továbbjutással zárult.

Kondás Elemér elsősorban azoknak adott lehetőséget kezdőként, akik az idei bajnokikon kevésbé jutottak szóhoz, és bár tizenöt másodperc után majdnem gólt kaptunk, később lassanként átvettük a kezdeményezést.

Jött is a vezető gól, Zimonyi egy szép akció végén lőtt közelről a  vendégkapuba a 23. percben, a második félidőben pedig tartottuk az előnyt, hogy aztán a hosszabbításban Hinora alakítsa ki a végeredményt.

A Vasas FC így ott van a legjobb nyolc között a Magyar Kupában, mostantól pedig készülhet az Újpest elleni, rendkívül fontos vasárnapi bajnokira.
 

(borítókép: Vasas FC)


Hirdetések