2011.12.03. | Vízilabda
Kevés gólt, kőkemény birkózást hozott a TEVA-Vasas-UNIQA szolnoki vendégjátéka, de végül mi jöttünk ki jól a csatából és nagyon értékes három ponttal távoztunk a Tisza partjáról.

Szolnoki Dózsa – TEVA-Vasas-UNIQA 6–7 (0–1, 3–2, 2–3, 1–1) 
Szolnok, 400 néző. 
Vezette: Kun Gy., Székely B.

Szolnok: Decker A. – Negrean 2, Hangay Z., Komlósi, Regős, Nyéki Gocics 1. Csere: Süveges, R. Georgescu, Marnitz G. 1, Pásztor 1, Kovács O. 1
Edző: Cseh Sándor

Vasas: Barabás – Boskovic 1, Katonás, Brguljan, Steinmetz Á. 1, Kiss G. 3, Takács B. Csere: Steinmetz B., Vámos 1, Vörös 1, Fülöp, Fazekas 

Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 7/3 
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. – 
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. – 
Piros lap: Cseh Sándor (32. p.)

Szerdán rég nem tapasztalt méretű zakóba futottunk bele a Honvéd ellen, Nagy Viktor továbbra is sérült, ráadásul Decker Ádám eltiltása is életbe lépett. Ezek alapján nem sok pozitív előjellel vártuk a mostanában egyre masszívabb Szolnok elleni bajnoki vendégjátékot.

Az első negyed után már nyugodtabbak voltunk, a Honvéd ellen látott totálisan széteső védekezésünk újra összeállt, és Barabás Botond is elkapta a fonalat, egy ízben ötméterest is védett. A nagyszünetig csak előnyből voltak eredményesek a csapatok, három-három gólon osztoztunk a hazaiakkal.

A harmadik negyed elején az egyébként is sziporkázó Kiss Gergely lövése törte meg ezt a sorozatot, majd Vámos is betalált kintről, így kézben tartottuk a találkozót, de ez csak azt jelentette, hogy többnyire mi vezettünk egy góllal, ennél nagyobb különbségre szinte esély sem volt. A fegyelmezett és kőkemény játék ugyanis mindkét oldalt jellemezte, érezhető volt, hogy egyetlen gól dönthet, ha egyáltalán lesz döntés.

Örömünkre végül az előbbi forgatókönyv valósult meg, Steinmetz Ádám bő másfél perccel a vége előtt villant, erre pedig már nem volt válasza a hazaiaknak, hiába kértek időt. Katonás az utolsó támadásuknál megszerezte a labdát, így lövésig sem jutottak. Csapatkapitányunk a szerdai vereség után azt mondta, hogy a „hajrára kenheti” a góljait, ma viszont a találata győzelmet ért.

A hullámvasút tehát folytatódik, most éppen újra fent vagyunk, hiszen komoly fegyverténynek számít idén Szolnokról elcsenni a három pontot, jó lenne ezt megtoldani egy Szeged elleni idegenbeli bravúrral hétfőn. Ez utóbbi feladat még a mainál is nehezebbnek ígérkezik.

A mérkőzés után dr. Steinmetz Barnabást kértük értékelésre:
- Sokkal jobban működött minden, mint szerdán, úgy éreztem, hogy mindenki beletette a maga részét ebbe a sikerbe, le a kalappal a fiúk előtt! Az utóbbi pár napban próbáltunk rendet rakni a fejekben és felszívni magunkat erre a meccsre. Kulcsfontosságú volt, hogy ne kövessünk el buta taktikai hibákat, és ez sikerült, hiszen bár rontottunk ma is, de ezeket elsősorban a fáradtság számlájára írnám. Egyébként nagyon „brusztos” kis meccs volt, fizikálisan erős a Szolnok, folyamatosan birkózni kellett velük, talán ezért alakult úgy, hogy elöl már kevesebb ereje maradt mindkét csapatnak a góllövésre.
Hétfőn folytatódik a kemény sorozatunk, amely a hiányzóink miatt még nehezebbé válik, egyelőre a pozitív és negatív élmények aránya egy-egy. A mai sikerből erőt meríthetünk, és ugyanúgy neki kell mennünk a Szegednek, mint ahogy ma tettük itt Szolnokon, csak elöl kell pontosabbnak lennünk. Holnap este a hétfői meccs időpontjában még tartunk egy átmozgató edzést, aztán jöhet a találkozó.

dan    

 


Hirdetések