Nagy Dániel, 2023.02.02. | Birkózás

Eredményesen szerepeltek klubunk birkózói az év első válogatóján: a vasasos indulók összesen hat érmet gyűjtöttek be Csepelen.

Január végén elkezdődött a birkózók idei válogató-időszaka, a hazai mezőny pedig a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián gyűlt össze. A KIMBA csarnokából a vasasos versenyzők sem hiányoztak, akik összesen hat érmet szereztek a felnőtt női, szabadfogású és kötöttfogású válogatón. A medáltermésnek köszönhetően a Vasas SC a szabadfogású csapatpontverseny második helyén végzett.

Klubunk birkózóinak az eseményen nyújtott teljesítményét Wöller Ákos edző értékelte.

„Sajnos a tervezettnél kevesebb versenyzővel tudtunk részt venni az eseményen, javarészt a fiataljaink, a juniorok álltak szőnyegre Csepelen a felnőttek között – kezdi a szakember. – Több birkózónk iskolai elfoglaltság miatt hiányzott, míg Gaál Henrietta sérülés miatt nem indulhatott. Ez is jelzi, hogy van még tartalék a csapatban. Nem lehetünk elégedetlenek az eredménnyel; elsősorban Pók Karolinát emelném ki, aki juniorként legyőzte a tavalyi U23-as Eb ezüstérmesét – nemrég még simán kikapott tőle, a válogatón viszont szoros meccsen legyőzte. Ez is mutatja a fejlődést, aminek nagyon örülök. Az előrelépés minden tagra igaz: a korábbiaknál sokkal gyorsabban, dinamikusabban mozogtak. A fiataljainknak idén a junior-kategória a legfontosabb, a csepeli viadal viszont remek év eleji erőfelmérő volt.”
 

Eredmények:
Pók Karolina (68 kg) I.
Busa Réka III.
Szabadfogás:
Fábián András III.
Zimonyi Barna III.
Kopasz Vendel III.
Rosz Roland Bendegúz III.
Egyed Balázs IV.
Gazdag Ádám IV.
Kötöttfogás:
Ubránkovics Norbert V.

Hirdetések