Nagy Dániel, 2023.02.01. | Kézilabda

Nem tudtuk megállítani az NB I-es MTK Budapest csapatát a Magyar Kupában, így a véget ért a sorozat 2022/23-as kiírása a kézilabdacsapatunk számára.

Magyar Kupa, 4. forduló

Vasas SC–MTK Budapest 30–35 (12–17)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 4, Szilovics 7, Speth 2, Dombi 4, Blaubacher, Domokos 2. Cserék: Sárkány 3, Pénzes 3, Bánhidi 2, Imrei 1, Györfi 1, Lengyel 1, Gaschler, Böhm, Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2  


A Magyar Kupában a Kozármisleny és az NB I-es Érd elleni győzelem után érkezett el szerdán kézilabdacsapatunknak a sorozat 4. fordulója: a legjobb tizenhat között ismét élvonalbeli ellenfél következett, a remek formában lévő MTK Budapest csapatát láttuk vendégül. Riválisunk az élvonal középmezőnyéből várta a találkozót, az elmúlt meccsein pedig az FTC és a Győri ETO dolgát is megnehezítette.

Az első perctől kezdve nekünk kellett futnunk az eredmény után, ám sokáig szorosan követtük az ellenfelünket: 6–6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 12. percben viszont először kétgólos különbség alakult ki a vendégek javára. Szilovics Fanninak az első negyedórában „sült a keze”, ötször is betalált a periódusban, komoly érdemei voltak abban, hogy az MTK nem tudott rögtön a meccs elején elhúzni. A félidő második felének négy gól hátrányban vágtunk neki, amiből néhány perc alatt lefaragtunk hármat, egyenlíteni viszont nem tudtunk, helyette gödörbe kerültünk: 5–0-s futást mutattak be a vendégek, így – Speth Evelin utolsó perces gólja ellenére – nehéz helyzetből vonulhattunk a szünetre (12–17).
 


 

A mérkőzés nem az elképzeléseink szerint folytatódott, a második félidő első három percében 4–1-re kaptunk ki (13–21), ahonnan már rendkívül nehéz volt kapaszkodni. A rossz kezdés után kényelmes előnyből kézilabdázhatott az MTK; a vasasos lányok becsülettel próbálkoztak, ám sokáig nem sikerült látótávolságon belülre kerülnünk, illetve a szerencse sem állt mellénk, számos hazaikapufát jegyezhettünk fel. A 47. percben Pénzes Laura mutatós góljára kaptuk fel a fejünket, csapatkapitányunk bevetődve emelte át a vendégek kapusát. Nem sokkal később, a hajrára fordulva ismét felcsillant egy halvány reménysugár, Sárkány Petra hetesből és szélről is betalált, amivel 30–25-re módosította az állást, nem sokkal később pedig vezetőedzőnk ismét időt kért, egy utolsó nagy rohamot tervezve. Végül háromgólos távolságra tudtunk felzárkózni, ám ekkor már túl kevés, mindössze másfél perc volt hátra a dudaszóig; izgalmak már nem maradtak a hátralevő időre, csak két MTK-s gól (30–35).

A második NB I-es ellenfelünkkel már nem bírtunk a Magyar Kupában, az MTK megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé. Csapatunk – és a mérkőzés – legeredményesebb játékosa Szilovics Fanni lett, 7 góllal.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Gratulálok az MTK-nak a továbbjutáshoz, sokkal magabiztosabban játszottak nálunk. Talán túl nagy volt a tisztelet az ellenfél irányába, szerintem több volt a találkozóban. Maradt hiányérzetem, főleg a harmincöt kapott gól kapcsán; az első félidőben többször is lerohanásból vették be a kapunkat, de ezen kívül is voltak elkerülhető szituációk.  ”

Pénzes Laura: „Jól kezdtük a mérkőzést, majd kiengedtünk. A második félidőben elkezdtünk visszakapaszkodni, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. Álmosan játszottunk, ideálisabb esetben jobb eredményt is elérhettünk volna. A bajnokságé az elsőbbség, így a hét végi, Tempo elleni összecsapásra igyekszünk átmenteni a kupameccs pozitívumait, míg a negatívumokat ki akarjuk javítani.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk legközelebb szombaton, az NB I/B 17. fordulójában lép pályára: a Tempo KSE elleni idegenbeli bajnoki 18 órakor kezdődik.  


Hirdetések