Jenkei Dániel, 2023.01.30. | Vízilabda

Bóbis Máté együttese egy nagyarányú kaposvári győzelemmel jutott be a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a Ferencvárossal találkozunk majd.

Komjádi-kupa, nyolcaddöntő
Kaposvári VK-Vasas SC 7-18 (2-5, 2-2, 1-6, 2-5)

Gólszerzőink: Gábor L. (5), Herczeg G. (3), Peőcz Á. (3), Tasi D. (2), Bebők B., Szűcs L., Tóth M., Ragács B., Prágay M.


A kaposvári vendgészereplések jegyében telt vízilabdázóink elmúlt hétvégéje, hiszen a felnőtt csapat szombati győzelmét követően a Komjádi-kupát is a somogyi megyeszékhelyen kezdte meg a Vasas.

Az első keretből Gábor Lőrinc így maradt is Kaposváron, rajta kívül pedig ificsapatunk adta a magját a legrangosabb hazai utánpótlássorozatban debütáló együttesünknek. 

Nos, az első lépést mondhatni, simán abszolváltuk, hiszen egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Bóbis Máté együttese győzni fog a Kaposvár ellen, a végére tizenegygólos különbséget sikerült kiépíteni.

A Vasas SC ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a sorozatban.

 

Bóbis Máté, csapatunk vezetőedzője így értékelt:

- Kifejezetten elégedett vagyok azzal, ami vasárnap láttam, sikerült nagyon jól összeállnunk erre a kaposvári meccsre, és a vártnál talán simább győzelmet arattunk. Az alapvető kulcsa ennek a stabil védekezés és a rengeteg blokk volt, emellett a felnőtt csapatból visszajátszó Gábor Lőrinc kiemelkedő volt támadásban, és az is örömteli volt, hogy maximális alázattal tette a dolgát. Várjuk a negyeddöntős ellenfelünket.

 

A Fradi jön a következő körben
Hétfőn ki is sorsolták a negyeddöntőket, és mi tagadás, kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, az egymeccses párharcban ugyanis az FTC-vel nézünk majd farkasszemet a négy közé jutásért.
Komjádi-kupa negyeddöntők
Vasas SC-FTC Telekom
Szolnoki Dózsa-Tigra-ZF Eger
BVSC-Zugló-Budapesti Honvéd
Szegedi Vízipóló Suli-PSN Zrt. PVSK

Hirdetések