Jenkei Dániel, 2023.01.24. | Vízilabda

Szerdán este hazai medencében kezdi az Eurokupa oda-visszavágós negyeddöntőjét az A-Híd VasasPlaket, a szerb Sabacot fogadjuk a Komjádiban.

Már a legjobb nyolc között jár az A-Híd VasasPlaket az Eurokupában, a negyeddöntőben pedig ismét szerb ellenfelet sodort utunkba a szél, vagy inkább a sorsolás szeszélye.

A szerb VK Sabac pedig mondhatni régi ismerős, hiszen már ebben a szezonban is találkoztunk velük, a spliti BL-selejtezőben rendkívül magabiztos, 13-4-es sikerrel léptük le őket, egy évvel korábban pedig az Eurokupa-kvalfikációban vertük meg őket Hollandiában.

Az biztos, hogy az októberinél most szorosabb meccsre van kilátás, a találkozó 18.30-kor kezdődik szerdán a Komjádi-uszodában, és természetesen nagy szükség lesz a Vasas-drukkerekre is.

 

 

JEGYÁRAK

- Vasas-függő: 1000 Ft
- felnőtt: 3000 Ft
- diák/nyugdíjas: 2000 Ft,
- 6 év alatt ingyenes

(A jegyeket a szerdai mérkőzés előtt a Komjádi-uszoda pénztárában lehet megvásárolni. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség. Pénztárnyitás: 16.30)

Vasas-függő regisztráció itt.
(A regisztrációt követően a név bemondásával vehető igénybe a kedvezmény már a szerdai meccsen is, azoknak, akik január 24-ig bezárólag regisztráltak)

 

Csapatunk játékosát, Sedlmayer Tamást először arról kérdeztük, milyen passzban vannak a finoman szólva sem jól sikerült közelmúltbeli meccsek után:

- Azt kár tagadni, hogy gödörben, vagy inkább gödröcskében van most a csapat, a folyamat pedig már decemberben elkezdődött, szerintem a Zvezda elleni visszavágóval. A két ünnep közötti pihenőre nagy szükségünk volt, utána két hetet tudtunk edzeni, abból egyet teljes csapattal, majd következett a Honvéd-meccs, amire nagyon rosszul reagáltunk. Utána a Pécsnek dobtunk ugyan huszonegy gólt, de azért azt helyén kell kezelni, és a Fradi elleni hétvégi meccs mutatta is, hogy még mindig hullámvölgyben vagyunk. Hiába akart nagyon mindenki a címvédő ellen, egész egyszerűen rossz döntéseket hoztunk, amikor lett volna lehetőség visszakapaszkodni a meccsbe. Emellett pedig egy komoly célokkal bíró csapat nyilván nem engedhet meg magának olyan első negyedet, mint amit szombaton produkáltunk.
 

Keseregni azonban nincs idő, és ezt szerencsére a szakmai stáb és a játékosok is így érzik:

Gyakorlatilag március elejéig futószalagon jönnek a fontosabbnál fontosabb meccsek, így nem szabad benne maradnunk ezekben a pofonokban, nem érdemes tovább cipelni a terhet. Kifejezetten tetszett, hogy a balul sikerült Fradi-meccs ellenére hétfőn oldott, felszabadult és támogató légkört teremtett Boban az edzésen, és én nagyon hiszem, hogy ez a Sabac ellen már vissza fog köszönni a játékunkban is.
 


És hogy konkrétan a Sabac elleni meccstől mit vár Sedlmayer Tamás?

Splitben, a BL-selejtezőben nagyon simán nyertünk ellenük, akkor minden összejött nekünk támadásban és védekezésben, és Bane is remekelt a kapunkban. Pont Bátori Bence mondta, hogy azóta nézte a szerb bajnokságban az eredményeiket, és a videókból is az köszön vissza, hogy rengeteget léptek előre, így szerintem jóval szorosabb meccsre van kilátás. A Zvezdához hasonlóan a szerb iskolát képviselik, stabil védekezéssel, türelmes játékkal. Nekünk erre ugyanaz lehet az ellenszerünk, mint a Zvezda ellen volt hazai medencében. Nyilván fontos, hogy magabiztos előnyt szerezzünk, de nem szabad, hogy ez extra terhet rójon ránk, mert ha esetleg szorosabban alakul a szerdai meccs, akkor is bőven lesz esélyünk a visszavágón.


Hirdetések