Nagy Dániel, 2023.01.24. | Műkorcsolya

Fontos eseménnyel kezdték meg klubunk műkorcsolyázói a 2022/23-as évad tavaszi szezonját; a versenyről és az elmúlt hónapokról a szakosztály-igazgatóval, Hajek-Major Andreával beszélgettünk.

Lelkiismeretes és kemény munka folyik klubunk műkorcsolya-szakosztályában, amely „újraélesztésére” 2018-ban került sor. A visszatérésben kulcsszerepet játszó szakosztály-igazgató, Hajek-Major Andrea idézte fel a kérésünkre, hogy teltek az elmúlt hónapok a vasasos korcsolyázók életében.

„Pozitívan zártuk a tavalyi évet, amire egyértelműen örömmel tekintünk vissza – emlékszik vissza a szakember. – A jelenleg futó évad a nyár végén kezdődött, Zsembery Katinka augusztusban már tesztversenyen szerepelt, míg a kisebbek megméretései az ősszel startoltak. Az előtte lévő hónapokban rengeteget edzőtáboroztunk, összesen három-négy hete volt a pihenésre a fiataljainknak. Az első kupákon még érződött a szezoneleji forma, ám egyre jobban belejött mindenki a versenyzésbe; szép jövő előtt állnak a fiataljaink, tehetségesek és elszántak, nagyon büszkék vagyunk rájuk! Folyamatosan igyekszünk bővíteni a szakosztályunkat, évről évre több versenyzőt tudunk indítani a korosztályos versenyeken; ez óriási öröm mindenkinek. A sportolók mellett az edzők és a szülők részéről is áldozatos munka folyik, ezért nagyon hálásak vagyunk nekik.”

Január közepén a mű- és szinkronkorcsolyázók, illetve a jégtáncosok közös országos bajnokságon léptek jégre a Mátyásföldi Jégcsarnokban, az eseményről pedig a vasasos fiatalok sem hiányozhattak.

„Nem szabad tagadni, az eredmények is fontosak, a múlt heti ob pedig remekül sikerült, többen is éremmel tértek haza a szakosztályunkból. A szakágban nincs túl sok fiúversenyző, a klubunk színeiben azonban Rác Kolos és Dózsa Benedek is megmutatta magát, az első két helyet szerezték meg az advanced novice-kategóriában. A lányok között Békésy Vivien, Halász Csenge, Tóth-Páldi Anna, Éltető Hanna és Hiezl Emma Lora is ezüstérmes lett, míg Monori Adina a negyedik helyen fejezte be a versenyt, ám a teljesítményével bekerült a Héraklész B-keretbe. A többiek is szépen szerepeltek, mindenki igyekezett száz százalékot nyújtani.”
 


A fiatalok az elmúlt napokban Belgrádban is bizonyítottak

 

Az évad azonban tartogat még fontos állomásokat.

„Az elmúlt napokban Belgrádban versenyeztek a fiatalok, hamarosan pedig Ljubljana felé veszik az irányt, míg a Vasas Kupát ebben az évadban márciusban rendezzük meg. Katinka szerdán kezd az olaszországi téli EYOF-on, ami óriási büszkeség a szakosztályunknak; bízom benne, hogy a fiatalok folytatják a fejlődést, és akkor további szép eredmények várhatóak.”


Hirdetések