Gy. Szabó Csilla, 2023.01.23. |

Kedden kora délután Bozóki Laura is megkezdi szereplését a XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, Olaszországban. A vasas síelője a biatlonosok mezőnyében áll rajthoz, előbb a sprintszámban, csütörtökön pedig tíz kilométeren. 

A hétfőn két győzelemmel rajtoló, nagyrészt Vasas-játékosokra épülő curlingválogatott után, Bozóki Laura is bemutatkozik a téli EYOF-on. Tizenhat esztendős síelőnk vasárnap már edzeni is tudott, így a pályával is megismerkedett.

„Gyönyörű idő fogadott minket az első gyakorláskor, s mivel az egyébként is nagy hóra még egy kis utánpótlás is esett, igazán nem lehet panaszunk a körülményekre – tudtuk meg Bozóki Laurától. – A pálya vonalvezetése elég keménynek tűnik, de legalább jót lehet majd menni rajta. Nekem tetszik. A mezőnyt most már én is láttam, meglehetősen vegyesnek tűnik, vannak nálunk erősebb nemzetek és picit gyengébbek is. Nagyon várom a keddi rajtot, különösen azért, mert a sprint áll közelebb a szívemhez, azon jobb eredményeket szoktam elérni.”


Bozóki Laura felkészülten várja a biatlonosok keddi rajtját az EYOF-on

 

Az edzések és a keddi rajtlista alapján meglehetősen erősnek tűnik a biatlonosok mezőnye, valamennyi résztvevő ország a legjobb versenyzőjét küldte el Forni Avoltriba. Ezt már a Bozóki Laurát és Szőllős Dánielt kísérő szövetségi edzőtől, Muskatal Istvántól tudtuk meg, aki szerint nehéz feladat vár a két magyar fiatalra.

„Laura jól felkészült a versenyre, bár társához hasonlóan ő is igen izgatott volt a rajt előtti napon – beszélt az előkészületekről Muskatal István, a Honvéd Zalka SE korábbi kiválósága. –  De ez teljesen normális ebben a helyzetben, hiszen az EYOF ritka pillanat egy fiatal sportoló életében. Remélem, hogy a verseny pillanatában elszáll majd ez a drukk, az ellenfelek láttán ugyanis minden tudásukra szükségük lesz a helytálláshoz. Szerencsére Laura és Dani egyaránt saját távján indulhat, ami a lányok esetében hat, a fiúknál pedig hét és fél kilométer a nyitó sprintszámban. A pálya is nagyon jó, a nagy emelkedőket követően lesz majd lehetőségük egy kis szusszanásra. Bízom bennük és hozzájuk hasonlóan én is nagyon várom már a rajtot.”


A biatlonosok magyar küldöttsége: Bozóki Laura, Muskatal István és Szőllős Dániel

XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Forni Avoltri (Olaszország).
Biatlon.

2023.01.24. kedd. 13:30. Leányok. Sprint (6 km).
2023.01.26. csütörtök. 13:30. Leányok. 10 km.

 

Fotók: Magyarock/MOB


Hirdetések