Nagy Dániel, 2023.01.23. | Röplabda

A női NB I-ben szereplő, 16-18 éves játékosokból álló röplabdacsapatunk remek őszi szezont zárt, a lendületét megtartva pedig az éllovas DVTK-t is legyőzte a múlt hét végén.

Az elmúlt hónapok során több emlékezetes eredményt is elért a második számú röplabdacsapatunk: a 16-18 éves játékosokból álló együttes az NB I-ben a fiatal kora ellenére remekül helytállt tavaly, emellett a Magyar Kupában is bizonyított: a nyolcaddöntőben az Extraligás Kaposvárt is sikerült döntő szettre kényszerítenie. A lányok decemberben a debreceni Eötvös DSE-t, a Jászberényt és a BVSC-Zuglót is szettveszteség nélkül győzték le.

„A bajnokság korábbi fordulói alapján a Debrecen és a Jászberény csapata ellen is esélyesként léptünk pályára, és ehhez méltóan nyertük meg az összecsapásokat. A BVSC erős játékosállománnyal bír, többször is játszottunk velük a felkészülés során; a vártnál simább sikerrel fejeztük be az évet – idézi fel 2022 utolsó hónapját Kőnig Gábor, a csikócsapat vezetőedzője, aki januárra is átkanyarodik. – Tíznapos pihenő után folytattuk a felkészülést január elején, ez a megszokottnál hosszabb kihagyás, ám szüksége volt rá a fiataloknak. Pár nappal később már Gödöllőn léptünk fel: tudtam, hogy a szünet után nem ez lesz az évad legjobb meccse, ami ki is ütközött a pályán, megérdemelt vereséget szenvedtünk el. Egy héttel később az Újpestet győztük le hazai környezetben – a fókusz még ekkor sem állt össze teljesen, de az akarat meghozta a pontokat.”
 


Öröm a köbön – Kőnig Gábor a DVTK legyőzése után
 

A múlt hét végén rangadó várt a fiatalokra: a listavezető DVTK érkezett a Folyondár utcába. Remek meccsen, óriási izgalmak után a Vasas játékosai 3:2 arányban diadalmaskodtak, amivel komoly skalpot zsebeltek be, illetve a bajnoki versenyfutást is szorosabbá tették.

„Novemberben idegenben kaptunk ki a miskolciaktól: rosszkor hibáztunk, pedig közel álltunk hozzá, hogy öt játszmára kényszerítsük őket. Szombaton jól működött a blokkvédekezésünk, a teljesítményünk pedig a vendégek ütőire is hatással volt, bizonytalanná tette őket. Voltak hullámvölgyek, a koncentráció most sem volt hibátlan, ám szerencsére a mi javunkra dőlt el az összecsapás. Hatalmas volt az öröm, legutóbb a Kaposvár elleni kupameccs után volt hasonló hangulat. Óriási tűz lobogott bennük, amit a pályára is fel tudtak vinni a lányok. Bevallom, én is nehezen aludtam el aznap este. A szurkolókat is ki kell emelnem, ritka az ilyen hangulat az NB I-ben.”


Hirdetések