Nagy Dániel, 2023.01.22. | Kézilabda

A gyengébb első félidő után sikerült fordítani, így fontos győzelmet aratott a kézilabdacsapatunk Szombathelyen az NB I/B 15. fordulójában.

NB I/B, 15. forduló

Szombathelyi KKA–Vasas SC 29–31 (15–12)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Lengyel 2, Speth 2, Blaubacher 5, Dombi 2, Szilovics 8, Domokos 3. Cserék: Gaschler 3, Oláh 3, Györfi 2, Bánhidi 1, Pénzes, Imrei, Györfi, Sárkány, Böhm, Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5


Rangadó várt a kézilabdacsapatunk tagjaira vasárnap délután, hiszen az NB I/B 15. fordulójában a Szombathelyi KKA gárdájahoz látogattak a lányok: a – tavaly még hozzánk hasonlóan az élvonalban szereplő – házigazdáknál csak mi álltunk jobb mérleggel a játéknap előtt, így fontos pontok találtak gazdára az Aréna Savariában.

Potyogtak a gólok a mérkőzés elején, három perc után már 3–3 állt az eredményjelzőn; Szilovics Fanni, Blaubacher Dóra és Györfi Dóra is mutatós átlövéssel jelentkezett tőlünk. Ezután a mi periódusunk következett, 8–4-es előnyt építettünk, ami sajnos – a hazaiak időkérése után – hamar elolvadt: nyolc percen át nem találtunk be, ezt pedig a szombathelyiek könyörtelenül kihasználták, és visszavették a vezetést. A 18. percben tört meg a gólcsendünk, Domokos Dalma szép labdaszerzés után értékesítette a ziccerét, a kezdeti lendületet azonban ezután sem sikerült visszanyerni, az utolsó öt percre pedig háromgólos hátrányban fordultunk rá (12–9). Ebből annak ellenére sem tudtunk faragni, hogy Oláh Kyra gólokkal szállt be, így 15–12-vel vonult a szünetre a csapatunk – volt mit átbeszélni az öltözőben.
 


 

A második játékrészt remekül kezdtük, három perc alatt eltüntettük a hátrányunkat: először Gaschler Dominika lövése surrant a kapuba, Dombi Katalin két helyzetét is gólra váltotta, majd Szilovics is betalált; kezdődhetett elölről a versenyfutás. A negyvenedik minutumban ünnepelhettünk újra vezetést érő gólt, Blaubachernek köszönhetően. Az utolsó negyedórára fordulva, 22–20-nál közel voltunk a háromgólos fór megszerzéséhez, ám Speth Evelin bombája a kapufán csattant, majd hetest is hibáztunk, utóbbit viszont a hazaiak is megtették, így nem kerültek közel az egyenlítéshez, sőt: a hajrá a mi akaratunk szerint kezdődött meg, a közel hétperces gólcsend után sorban érkeztek a találataink. Nyolc perccel a vége előtt már öttel is mentünk, amiből próbált kapaszkodni az ellenfelünk, „testközelbe” viszont már csak az utolsó másodpercekben kerültek, köszönhetően elsősorban a villogó Szilovics bombáinak, amivel sikerült megtartani az előnyt.

Rangadóhoz méltó, remek hangulatú összecsapáson szereztünk két fontos pontot, sorozatban a hetedik bajnoki győzelmünket ünnepelhettük. A Vasas – és egyben a mérkőzés – legeredményesebb játékosa a nyolcgólos Szilovics Fanni lett.

A tabella jelenlegi állása ITT érhető el.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Végig hatalmas küzdelem volt a pályán, nagyon kemény védekezést vitt pályára mindkét csapat. Nemes, erős és jó formában lévő ellenfelet sikerült ma legyőznünk. Büszke vagyok a csapatra, hogy a minket elkísérő, maroknyi szurkolótábornak örömet tudtunk szerezni; mindig sokat jelent, ha velünk vannak. Amikor nem ment valami, az akaratát mutatta meg a csapat, amikor pedig nyugodtan játszottunk, szép megoldásokkal rukkoltak elő a lányok. Nehéz mérkőzés és győzelem volt!”

Csapatunkra a következő fordulóban hazai összecsapás vár: január 28-án a Kecskeméti NKSE-t látjuk vendégül. A meccs 17 órakor kezdődik.


Hirdetések