Gy. Szabó Csilla, 2023.01.22. | Curling

A Vasas SC fiatal curlingezőire épülő magyar válogatott pénteken megérkezett Olaszország Friuli-Venezia Giulia régiójába, ahol az idei téli EYOF-ot rendezik. A szombati megnyitó ünnepségen klubunk sportolója, Nagy Lola Olimpia volt az egyik zászlóvivő, vasárnap pedig már az első edzést is megtartották. A csapat hétfőn reggel, Ausztria ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket.

Pénteken este busszal érkezett meg korosztályos vegyes csapatunk az alig ezer lelket számláló Claut településre, ahol a curlingesek mérik majd össze egymással tudásukat. A legközelebb a snowboardosok vannak hozzájuk, úgy ötven kilométernyi távolságban. Az idei téli EYOF egyik sajátossága, hogy a tizenkét helyszín egy régióban ugyan, ám meglehetősen messze található egymástól. A körülmények viszont ideálisak, de ezt már a Vasas szakemberétől, a curlingválogatott edzőjétől, Nagy Gyöngyitől tudtuk meg:

„A pálya és a sportcsarnok egyaránt nagyon szép, ahová a szállásról egy hangulatos kis ösvényen néhány perc alatt jutunk le gyalogosan. A maga egyszerűségében tökéletes körülmények fogadtak bennünket, úgyhogy mostantól kizárólag a meccsekre kell összpontosítanunk. A snowboardosokkal együtt váltunk el a nagyobb küldöttségtől, ők vannak hozzánk a legközelebb, így velük igyekszünk tartani a kapcsolatot. Eddig minden a legnagyobb rendben van velünk.”


Nagy megtiszteltetés Nagy Lola Olimpia, és természetesen klubunk számára is, hogy ő lehetett az egyik zászlóvívő Triesztben

 

Nagy Gyöngyi természetesen az ellenfelek feltérképezéséről sem feledkezett meg, a többi csapatot látva, reális képet alakíthatott ki az erőviszonyokról. Elmondása szerint a középmezőny felső, erősebb versenyzői gyűltek össze Claut városában, kihívásban tehát bőven lesz részük. De, mint mondták, bátran állnak elébe. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a dánok és a svájciak érkeztek igen erős összeállításban az EYOF-ra, de a svédekkel is mindig számolni kell, miközben a törökök is okozhatnak meglepetést. A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, majd a fináléba, így az alapszakasz négy nap alatt lejátszandó hat meccse sorsdöntő lesz a végeredmény szempontjából.

„Vasárnap délután valamennyi pályát kipróbálhattuk, háromszor negyedórás edzéslehetőséget kaptunk. A mai napon még nagyon új volt a jég, ezért kicsit lassabb a szokásosnál. Hétfőtől azonban minden bizonnyal gyorsulni fog a használat nyomán. Nagyon izgatottan, ugyanakkor jó hangulatban várja a csapat a kezdést” – számolt be honlapunknak vasárnap délután a Vasas szakembere.

XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Claut, Olaszország.
A csoport:
Ausztria, Csehország, Spanyolország, Németország, MAGYARORSZÁG (Kárász Raul (UTE), Szilágyi Deli, Nagy Lola, Lauchsz Laura (mindhárom Vasas SC), edző: Nagy Gyöngyi (Vasas SC)), Olaszország, Svájc.
A magyar csapat csoportmérkőzései:
01.23. 08:30 Ausztria-Magyarország
01:23. 15:30 Spanyolország – Magyarország
01.24. 09:30 Olaszország – Magyarország
01:24. 17:00 Magyarország – Németország
01:25. 19:00 Magyarország – Svájc
01.26. 13:30 Magyarország – Csehország


A magyar küldöttség a megnyitó ünnepségen. Az élen Nagy Lola Olimpia és Barabás Attila Bálint zászlóvívők Forrás: MAGYAROCK


Hirdetések