Nagy Dániel, 2023.01.21. | Röplabda

Csak a második szettben tudta megszorongatni a röplabdacsapatunkat a MÁV Előre; magabiztos győzelmet arattunk hazai pályán az Extraliga 9. fordulójában.

EXTRALIGA, 9. FORDULÓ
VASAS ÓBUDA–MÁV ELŐRE SC 3:0 (11, 18, 10)

Folyondár utca, 120 néző. Vezette: Ujházi, Adler

Vasas: Török 7, Kump 10, Bannister 13, Fricova 8, Abdulazimova 4, Fábián 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi 6, Jámbor 2, Papp O. 1, Boyko 7, Skrypak. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MÁV Előre: Dolotova 1, Karnickaja, Csabai, Dvoracek 12, Tóth J. 7, Gilfillan 5. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Ertz 3, Szabó L. 2, Narancic, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni


Tartja a hibátlan mérlegét az Extraligában a Vasas röplabdacsapata. A lányok szombat délután az újonc MÁV Előre együttesét fogadták: a székesfehérváriak az ősszel megnehezítették a játékosaink dolgát, egy szettet meg is tudtak nyerni hazai pályán, amivel bizonyították, nem véletlenül tagjai az élvonalnak.

Az első szettben hamar magabiztos előnyt alakítottunk ki, a vendégeken a többszöri időkérés sem segített; minden játékelemben felülmúltuk az ellenfelünket. A második játszma jóval szorosabban alakult, egészen a hajrá kezdetéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 18–17-es előnyből tudtuk csak leszakítani a riválist. A folytatás szerencsére ismét az első szettre emlékeztetett: bár 7–7-ig tartották magukat a vendégek, onnantól kíméletlenek voltak a vasasos játékosok, és lezárták a mérkőzést.

Kedden fontos összecsapás következik: a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán Nyíregyházán lépünk fel.
 


 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így nyilatkozott a találkozó után a Vasas Óbuda honlapjának:
– A második szettet leszámítva, amikor a blokkvédekezésünk nem volt az igazi, meggyőző győzelmet arattunk. Többféle felállásban is kipróbáltam a csapatot, örülök, hogy mindegyik működött és mindenki hozzá tudta tenni a magáét a mai sikerhez. Mostantól a szezon eddigi legfontosabb meccsére, a keddi Magyar Kupa-elődöntőre készülünk.


Hirdetések