Jenkei Dániel, 2023.01.14. | Vízilabda

Komoly pofont kapott az A-Híd VasasPlaket a 2023-as év első tétmeccsén, a Honvéd háromgólos győzelmet aratott ellenünk a Komjádiban.

OB I, 8. forduló
A-Híd VasasPlaket-Honvéd 8-11 (2-3, 3-1, 2-4, 1-3)

Gólszerzőink: Sélley-Rauscher D. (2), Randjelovics Sz. (2), Simon R., Sedlmayer T., Zerinváry L., Konarik Á.


Mind a játékosok, mind a szakmai stáb optimista volt annak kapcsán a Honvéd elleni meccs előtt, hogy bár keveset tudott együtt dolgozni a csapat, sikerült magunk mögött hagyni a decemberi kevésbé sikeres szériát.

Szombat este fél nyolc körül azonban már tudtuk, ez végül a vízben nem igazolódott be, hiszen a mieink nagy pofont kaptak a jól játszó Honvédtól.

Szivós Márton csapatát egyébként is veszélyes ellenfélnek tituláltuk, már a találkozó előtt, az első negyedben pedig ezt igazolták is, hiszen vendégvezetéssel ért véget a játékrész.

A másodikban aztán végre úgy tűnt, magunkra találunk, ehhez kellett néhány remek villanás Randjelovicstól, mind támadásban, mind védekezésben, így a nagyszünetben már Vasas-vezetés állt a táblán.

Sőt, a harmadik negyed elején többször vezettünk kettővel is, a szintén jól játszó Sélley-Rauscher találata tette egy ízben biztosabbá az előnyt.

Aki azonban azt hitte, innen simán megszerezzük a három pontot, az hatalmasat tévedett, hiszen Hosnyánszky vezérletével, és bizony demoralizáló gólokkal kezdte el a felzárkózást a Honvéd, olyannyira, hogy a záró a felvonás előtt már ismét a vendégeknél volt az előny.

 


fotók:  Szabó M. Gábor


Az utolsó nyolc percben pedig szinte minden sanszunkat elpuskáztuk, és bizony a bírók sem kedveztek nekünk, de szögezzük le, ezzel együtt sem szolgáltunk rá a győzelemre. Sőt, még a döntetlenre sem volt igazán sanszunk, hiszen, végül hárommal nyert a Honvéd.

Kínos csend uralkodott Vasas-oldalon a lefújás után, Bátori Bence pedig dicséretes önkritikával mondta el a sajtótájékoztatón, hogy szégyellhetik magukat, a szintén roppantul csalódott Szlobodan Nikics pedig azt hangsúlyozta, hogy vissza kell nézni, mi történt a második félidőben.

Ahogy írtuk az elején, nagy pofon ez, és nemcsak azért, mert oda a bajnoki veretlenség, hanem maga a játék képe sem sejtetett sok jót ezen a szombat estén.

Egy pozitívum marad: sorra jönnek még januárban a fontosabbnál fontosabb meccsek, így hamar lehet (és kell is) javítani.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések