Nagy Dániel, 2023.01.14. | Kézilabda

Szorosan indult a meccs, ám mindkét félidőben jól hajrázott a kézilabdacsapatunk, és végül magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros U19-es együttese ellen az NB I/B 14. fordulójában.

NB I/B, 14. forduló

Vasas SC–Ferencvárosi TC U19 31–23 (16–10)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 1, Szilovics 6, Blaubacher 2, Dombi 4, Speth 3, Imrei 3. Cserék: Györfi 4, Lengyel 3, Domokos 2, Gaschler 2, Bánhidi 1, Imrei, Györfi, Sárkány, Böhm, Kurucz (kapus), Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 0, ill. 1/1


Valamivel kevesebb mint egy hónapos téli szünet után tért vissza a női NB I/B pontvadászata: a 14. fordulóban a Ferencváros U19-es csapatát láttuk vendégül a csarnokunkban. A vendégek a 12. helyről várták az összecsapást, míg mi harmadikként, a legkevesebb vesztett ponttal, tehát a saját kezünkben van a sorsunk. Ahogyan vezetőedzőnk, Penszki Gergely fogalmazott az újévi interjújában: „nyugodtak vagyunk a folytatással kapcsolatban, csak rajtunk múlik, hogy mi lesz a végeredmény.”

Nem indult könnyen a vasasos gépezet, a meccs elején a Ferencváros háromszor is vezetést szerzett, amit kétszer Szilovics Fanni, egyszer Dombi Katalin egyenlített ki. Nyolc és fél percet várni, hogy először jegyezzünk fel hazai előnyt: ekkor Imrei Réka talált be szélről, ám továbbra is folytatódott a szoros versenyfutás, a félidő felénél 9–8-ra vezettünk. Ezt a ferencvárosi fiatalok bő háromnegyed pályás dobással egyenlítették ki. A félidő utolsó tíz perce már a miénk volt: a 23. percben Dombi tetszetős góllal állította vissza a kétgólos fórt, beállósunk fifikásan verte át a védőjét, a ziccerét pedig nem hibázta el. A hajrában további négy alkalommal köszöntek be a játékosaink, a vendégeknek pedig egy találatot sem engedtek, így 16–10-es Vasas-vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.  
 


 

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első véget ért, Vasas-góllal: a sérülésből visszatérő Györfi Dóra átlövésével már hét volt közte, amire az FTC szép bombával válaszolt. Öt perc után újabb hazai roham érkezett, 20–12 is volt az állás, ám ezután közel hat percig nem találtunk be, így a vendégek három gólt faragtak a hátrányukból. Ennél közelebb viszont már nem engedtük magunkhoz a Ferencvárost, sőt növeltük a különbséget: a cseréink is jól szálltak be, közülük Gaschler Dominika, Bánhidi Barbara és Domokos Dalma is betalált, végül 31–23-nál hallhattuk a dudaszót. Sorozatban a hatodik bajnokinkat nyertük meg, és ami még fontosabb: átvettük a vezetést a tabellán!

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Bíztunk benne, hogy a jó felkészülésünk után a mérkőzés is az akaratunk szerint alakul majd. Szorosan alakult a találkozó eleje, utána viszont jobban használtuk ki a helyzeteinket, illetve az is sokat számított, hogy kettős emberelőnybe kerültünk. Sokáig nem találtuk a megfelelő távolságokat az ütközésekhez, ám sikerült a védekezést rendbe tenni; ezt követően már önbizalommal, magabiztosan játszottunk. A téli szünetről remek hangulatban, feltöltődve érkeztek vissza a lányok, amihez a mai siker is hozzátett.”

A hosszú kihagyás után visszatérő Györfi Dóra: „Hat-nyolc hetet kellett kihagynom, edzeni ezen a héten kezdtem teljes gőzzel. A megbeszéltnél végül több játékidőt kaptam, nagyon jól éreztem magamat a pályán, ebben pedig a csapattársaknak is komoly szerepe volt. A támadásunkkal nem volt különösebb probléma, ám a védekezést össze kellett kapni a meccs elején. Hálásak vagyunk a szurkolóknak a buzdításért, remek volt a hangulat!”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunkra a következő fordulóban az eddigi menetrendhez szokatlan módon vasárnapi találkozó vár, január 22-én idegenben a – legutóbbi évadban még hozzánk hasonlóan NB I-ben szereplő –  Szombathelyi KKA-val csapunk össze.


Hirdetések