Jenkei Dániel, 2023.01.13. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket szombaton tévés találkozón fogadja a Honvédot a Komjádiban, ez lesz a 2023-as év első tétmeccse.

Utoljára december 17-én, Szentesen szállt vízbe az A-Híd VasasPlaket az OB I-ben, de az azóta eltelt szűk egy hónapban sem unatkoztak a mieink. Konarik Ákos a magyar válogatott tagjaként készült az év első napjainak keretedzésein, ahová végül kapusunk, Mizsei Márton is meghívást kapott beugróként.

Többen dolgoztak az Universiade-válogatottal is eközben, Braniszlav Mitrovics és Szava Randjelovics pedig Texasban vett részt felkészülési tornán a szerb válogatottal.

Így tulajdonképpen csak a mostani hétre állt össze újra csapatunk, amely többek között egy BVSC elleni kétkapuzással hangolódott a bajnokság folytatására.

Az biztos, hogy rögtön az elején toppon kell lennünk, hiszen szombaton 18.30-tól a Honvéd csapatát fogadjuk a Komjádiban.

Szivós Márton együttese az ötödik helyen áll a bajnokságban, emellett bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, és szépen vitézkedett az Eurokupában is. Olyan csapatról van szó tehát, amely a nagyokra is bármikor veszélyt jelenthet.

Hogy az A-Híd VasasPlaket mennyire tartozik a nagyok közé, azzal várjuk meg a szezon végét, mindenesetre maximális koncentrációra, és jó játékra lesz szükség ahhoz, ha meg akarjuk őrizni a hibátlan bajnoki mérlegünket.


Szlobodan Nikics vezetőedző véleménye is egybecseng ezzel:

- Sok minden történt velünk az elmúlt két hétben, de összességében jó munkát tudtunk végezni. Úgy érzem, kicsit sikerült felfrissítenünk a csapatot, ami ránk fért, mert mindenki láthatta, hogy az év végén nem a legjobb arcunkat mutattuk. Múlt héten, még nem komplett csapattal, de gyakoroltunk a válogatott ellen, ezen a héten pedig a BVSC-vel kétkapuztunk. Láttam abszolút biztató jeleket. A Honvédot pedig nagyon komolyan kell vennünk, egy fiatal, masszív csapat, amely meg tudta lepni az OSC-t a kupaelődöntőben és az Eurokupában is jó meccseket játszott a Szolnokkal. Kellően óvatosak leszünk, oda fogunk figyelni, és remélhetőleg meg fogjuk tudni nyerni a meccset szombaton. A Komjádiban, hazai medencében ez elvárás is egyértelműen a csapattól.

 

 

Kapusunk, Mizsei Márton pedig a Honvéd különleges taktikai eleméről is beszélt videós előzetesünkben.

 

A csapat egyébként egy játékost leszámítva teljes lesz szombaton, Erdélyi Balázs már elkezdte ugyan az edzéseket, de még nem játszhat a decemberi fülsérülése után.

A 18.30-kor kezdődő találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti, a szokásos jegyinformációk pedig itt érhetőek el.


Hirdetések