Jenkei Dániel, 2022.12.22. | Sakk

Decemberben a hatodik állomással ért véget a korábbi legendás szakosztály-igazgatónkról elnevezett sorozat. Összetettben Vasas-sakkozó diadalmaskodott.

A decemberi utolsó fordulóban a Vasas SC húszéves tehetsége, Kozek Ármin győzött, aki ezzel a teljesítményével összesítésben is bajnok lett, így elnyerte a Káposztás Miklós fotójával díszített emlékplakettet.

A küzdelmekben egyébként az utolsó állomáson összesen öt Vasas-versenyzőnk vett részt. A harmadik helyen is piros-kék sakkozó, Bartuszek András végzett. Kiválóan szerepelt Jeszenkovits Bertalan ifi-csapattagunk, aki a legjobb 1400 Élő alatti versenyző különdíját nyerte el.

A versenysorozat megrendezéséhez a Vasas SC mellett a Magyar Sakkszövetség és Hodosi Lajos, szakosztályunk tiszteletbeli elnöke is hozzájárult. 
 

Györkös Lajos nemzetközi mester, nemzetközi versenybíró pedig mindvégig kifogástalanul látta el munkáját. 

 


Az eredményhirdetésen megjelentek Káposztás Miklós lányai, Gyöngyi és Tünde, unokái, Ágoston és Márkó, veje, valamint  Hodosi Lajos és Patz András, akik több évtizede hűséges tagjai klubunknak. A verseny díjait és különdíjait ők adták át. 

Ahogy Horváth Júlia szakosztály-igazgató összegzett, az év során több játékosunk kapott lehetőséget arra, hogy a versenysorozat állomásain tapasztalatot és gyakorlatot szerezzen, értékszámát növelje és nem utolsósorban sakktársai, ismerősei körét bővítse. Minden barátjuk és segítőjük erkölcsi és anyagi támogatását, amelyet a rendezéshez nyújtott, szívből köszönik.

 

A VI. állomás végeredménye:
1. Kozek Ármin (Vasas SC)
2. Nagy Miklós
3. Bartuszek András (Vasas SC)

 

Összesített győztes: Kozek Ármin (Vasas SC)


Hirdetések