Nagy Dániel, 2022.12.17. | Kézilabda

A második félidő a vártnál izgalmasabban alakult a DVSC-Schaeffler U19 elleni mérkőzésen, ám sikerült megőrizni az előnyünket, így sorozatban az ötödik győztes bajnokinkkal zártuk le a 2022-es évet.

NB I/B, 13. forduló

DVSC-Schaeffler U19–Vasas SC 29–32 (15–21)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Lengyel 2, Szilovics 5, Speth 4, Dombi 8, Blaubacher 2, Domokos 1. Cserék: Oláh 7, Bánhidi 2, Imrei 1, Györfi, Gaschler, Sárkány, Leitner, Böhm, Kurucz (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4 , ill. 4/3


Az év utolsó mérkőzése érkezett el a csapatunknak szombat este: sorozatban az ötödik bajnoki győzelmünkért szálltunk harcba idegenben a DVSC-Schaeffler U19-es együttese ellen. A debreceniek az ősszel mások mellett az éllovas Eszterházy SC dolgát is megnehezítették hazai pályán, így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre.

A meccs elején rögtön bekezdtek a csapatok, alig telt el 5 perc, máris 3–3 állt az eredményjelzőn. A tizedik percig fej-fej mellett haladt a két együttes, 5–5 után viszont bekapcsoltuk a rakétákat: Oláh Kyra és Dombi Katalin járt élen a gólszerzésben, hamar meglógtunk négy találattal. Ezután sem lassítottak a lányok, 50 másodperccel a félidő vége előtt pedig már nyolc gól is volt a két csapat között, amin a debreceniek két gyors találattal még kozmetikáztak a szünet előtt (15–21).
 


 

A második játékrész elején az elsőhöz hasonlóan potyogtak a gólok, a DVSC pedig fokozatosan zárkózni kezdett: negyedóra alatt (szinte) teljesen eltüntették a hátrányukat, ekkor már csak egygólos előnyből kézilabdáztunk, egyenlíteni viszont nem engedtük az ellenfelünket. Dombi után Blaubacher Dóra is fontos találatot szerzett, nem sokkal később pedig már újra öt góllal vezettünk (26–31); ekkor már csak 8 perc volt hátra, megnyugtató előnnyel vághattunk neki a hajrának. A debreceniek tisztességgel próbálkoztak, mi pedig az utolsó öt percben már nem találtunk be, ennek ellenére behúztuk sorozatban az ötödik bajnoki győzelmünket, és jó formában vonulhatunk az év végi pihenőre. A csapatunk – és holtversenyben a meccs – legeredményesebb játékosa Dombi Katalin lett, aki az első és a második félidőben is négy gólt szerzett.  

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Az első félidőben támadásban taktikus, szépen felépített játékot mutattunk be. A második félidőre fejben picit elfáradtak a lányok, és az ekkor érkező hibáinkat nagyon gyorsan kihasználta a Debrecen. A védekezésünk és a kapusaink közötti kapcsolat ma nem volt olyan kimagasló, mint az elmúlt mérkőzéseken, viszont amikor igazán kellett, akkor a játékosok megrázták magukat, és okosan lehozták a végjátékot. Nagy dicséret illeti a lányokat a sorozatos győzelmekért és a bemutatott küzdőszellemért.”

Csapatunk tagjaira téli pihenő vár, azonban januárban nem kell majd sokat várni, hogy újra bajnoki meccsen lépjenek pályára: 14-én, az NB I/B 14. fordulójában a Ferencváros U19-es gárdáját fogadják a lányok.


Hirdetések