Jenkei Dániel, 2022.12.09. | Vízilabda

Zsinórban harmadszorra nyert bronzérmet az A-Híd VasasPlaket a Magyar Kupában, és ennek most nem igazán tudunk örülni, főleg azért, mert a Fradi ellen elvesztett elődöntőben egyáltalán nem voltunk meccsben..

BENU Magyar Kupa elődöntő
A-Híd VasasPlaket-FTC 9-13 (2-4, 2-5, 3-2, 2-2)

Gólszerzőink: Bátori B. (3), Nagajev I. (2), Sélley-Rauscher D., Konarik Á, Randjelovics Sz., Bedő K.


Simon Roland a meccs után nagyon őszintén elmondta, tele a padlás már a bronzérmekkel, amit meg is tudunk érteni, hiszen 2022-ben zsinórban harmadszor lett harmadik a Magyar Kupában az A-Híd VasasPlaket, és harmadszorra vesztettünk elődöntőt négy góllal a Fradi ellen...

Ez persze a világ egyik legjobb csapata ellen benne lehet a pakliban, a vereség módja azonban különösen fájó volt péntek este, hiszen a szezon eddigi alakulása alapján joggal reménykedhettünk benne, hogy végletekig kiélezett csatára késztethetjük az ellenfelet.

Ebből viszont a vízben semmi sem valósult meg, rögtön az első néhány támadás után többgólos hátrányba kerültünk, a nagyszünetben pedig már 9-4-re vezettek a zöld-fehérek. A gyenge védekezés mellett pedig támadásban sem igazán jöttek be a dolgaink.

Az ellenfél a második két negyedben így már gyakorlatilag a fináléra tartalékolhatott, amit azért nehéz volt megemészteni, a mieink pedig próbálták menteni a menthetőt. Sokkal közelebb nem sikerült kerülni, hiszen ahogy már említettük, a vége négygólos vereség lett.

Tekintve, hogy nincs bronzmeccs, így a mieink a Honvéddal együtt automatikusan a harmadik helyen végeztek, az FTC és az OSC pedig döntőt vívhat szombat este. 

 

 

Szokták mondani, hogy a baj nem jár egyedül, ami sajnos most is igaznak bizonyult, hiszen több játékosunk is sérülésekkel fejezte be a mai elődöntőt. Sokat keseregni, sebeket nyalogatni azonban nincs idő, hiszen jövő szerdán este már Belgrádban játszunk fontos Eurokupa-vissszavágót.

Márpedig a ma mutatott teljesítménynél ott is több kell mindenképpen, ha meg akarjuk őrizni az ötgólos előnyt...


Szlobodan Nikics is nehezen találta a szavakat a találkozó után, vezetőedzőnk ezeket mondta el nekünk a vegyeszónában:

- Kilenc gólt kaptunk az első két negyedben, ami teljesen megpecsételte a sorsunkat, de nemcsak a védkezésünkkel, hanem a támadásainkkal, például az emberelőnyös játékunkkal is nagy problémák voltak ma este. Mondhatjuk, hogy minden végig a Fradi szájíze szerint alakult, a mi teljesítményünket pedig majd higgadtabban kell kiértékelni. Az biztos, hogy hamar össze kell szednünk magunkat, mert nagyon közel van a Zvezda elleni visszavágó.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések