Nagy Dániel, 2022.12.03. | Kézilabda

Fokozatosan lendült játékba a csapatunk a Gárdony-Pázmánd ellen az NB I/B 11. fordulójában, a hajrára pedig már nem maradt kérdés: újabb két pontot zsebeltünk be.

NB I/B, 11. forduló

Gárdony-Pázmánd NKK–Vasas SC 25–34 (12–15)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Lengyel, Speth 5, Gaschler 2, Dombi 9, Szilovics 5, Imrei 1. Cserék: Oláh 5, Domokos 4, Blaubacher 2, Sárkány 1, Bánhidi, Böhm, Kobela, Kurucz (kapus), Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2 , ill. 5/4


A legutóbbi három meccsünkön nem talált legyőzőre a csapatunk, a bajnokság tekintetében pedig sorozatban a harmadik győzelmünkért utaztunk a Gárdony-Pázmánd otthonába. Vendéglátóink az utolsó előtti helyről várták a szombat esti összecsapást, míg együttesünk továbbra is az élmezőnyben akart maradni a feljutásért folyó harcban.

Az már a korábbi meccseken világossá vált, hogy a tabella második felében tanyázó csapatok ellen sem lehet biztosra menni, bárki okozhat meglepetést, ennek megfelelően villámrajtot vettek a házigazdák: három perc után 3–0 állt az eredményjelzőn. Játékosaink ezután fokozatosan felvették tempót, és hamar kiegyenlítettek. A vezetést azonban nem sikerült megszerezni, 8–6-nál pedig időt kellett kérnie Penszki Gergelynek, hogy rendet tegyen a fejekben. Ez sikerült, 15 perc után pedig már mi kézilabdázhattunk előnyből. A játékrész második felében fokozatosan léptünk meg az ellenfelünktől, végül háromgólos vezetéssel vonulhattunk a szünetre. Kapusunk, Kurucz Annamária remekül szállt be a meccsbe, az első félidőben 71%-os mutatóval védett, míg támadásban Dombi Katalin villogott, aki 30 perc alatt hat gólt tett a közösbe.
 


 

A gárdonyiak a fordulás után még egyszer utolérték a csapatunkat, akkor 18–18 volt az állás, ezt követően viszont magasabb fokozatba kapcsoltak a vendég játékosok: az utolsó bő húsz percet 16–7-re nyertük, közte tízet úgy lejátszva, hogy nem kaptunk gólt. Speth Evelin, Domokos Dalma és Oláh Kyra is megszórta magát a második félidőben, míg a dudaszó előtt Gaschler Dominika és Sárkány Petra is betalált. A meccs legeredményesebb játékosa Dombi Katalin lett, aki kilencszer mattolta az ellenfél kapusait.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Nagyon jól felkészült csapathoz érkeztünk, olyan küzdelmes mérkőzést játszottunk, mint amilyenre számítottunk. Az elején nehezen találtuk a saját ritmusunkat, ám az idő előrehaladtával szépen felépítettünk mindent, úgy, ahogy azt terveztük. A második félidőben nyújtott fegyelmezettebb és pontosabb támadójátékra, valamint a kiemelkedő kapusteljesítményre támaszkodva tudtunk végül magabiztosan győzni. Szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek, ami komoly erőt adott a csapatnak a nehezebb pillanatokban is.”

Csapatunk legközelebb december 10-én lép pályára: a lányok szombaton a Pécsi EAC-ot fogadják az NB I/B 12. fordulójában; a meccs 17 órakor kezdődik.


Hirdetések