Jenkei Dániel, 2022.11.30. | Vízilabda

Parádés hangulat, jó Vasas-játék, ötgólos előny a visszavágóra, ez volt a Crvena Zvezda elleni Eurokupa-nyolcaddöntő első meccse a Komjádiban, amely méltó emléket állított Csapó Gábornak is.

Eurokupa-nyolcaddöntő, I. mérkőzés
A-Híd VasasPlaket-Crvena Zvezda 15-10 (3-1, 3-4, 4-1, 5-4)

Komjádi-uszoda, 600 néző

Gólszerzők.: Konarik Á., Randjelovics, Nagajev I. 3-3, Mezei T., Bátori B. 2-2, Brguljan D., Erdélyi B., ill. Tankosics, Bajics, Basara, Seman 2-2, Banicsevics, Vukicsevics


Az uszodában gyásszünettel és vetítéssel, az uszodán kívül pedig gyertyagyújtással emlékeztek szerda este a napokban elhunyt legendánkra, Dr. Csapó Gáborra. 
 

A sort Csapó Gábor fotója előtt a magyar és a szerb csapat nyitotta, utána pedig a meccsre érkező érdeklődők, szurkolók, a Vasas -és a vízilabdacsalád tagjai folytatták.

Közösen gyújtottak mécsest az érintett sportszervezetek vezetői: a Magyar Olimpiai Bizottság részéről Gyulay Zsolt elnök, Fábián László főtitkár és Vári Attila elnökségi tag, a sportért felelős államtitkárságot Berkó Lajos kabinetfőnök, a Magyar Vízilabda Szövetséget Madaras Norbert elnök, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központot Dala Tamás képviselte, a Vasas SC nevében pedig Markovits László klubelnök és Faragó Tamás vízilabdalegenda emlékezett. Ahogy Vajtai Katalin, Csapó Gábor özvegye is részt vett az megemlékezésen.
A család tájékoztatása szerint Dr. Csapó Gábor temetésére 2022. december 14-én, 14 órakor kerül sor a Farkasréti temetőben.

 

A szomorúság és az emlékezés hangulata a találkozó kezdetével átváltott hangos szurkolásba, a Vasas-tábor a Brescia-meccshez hasonlóan kitett magáért, de most sokkal több okuk lehetett az örömre, hiszen az elejétől kezdve diktálta a tempót Szlobodan Nikics csapata.

Igaz, a Zvezda a nagyszünetre feljött 6-5-re, utána azonban újabb piros-kék ritmusváltás következett: Konarik, Nagajev és Randjelovics felváltva szórták a gólokat, de igazi csapatmunka volt, amíg idáig eljutottunk, ráadásul a védekezés is újra megszilárdult időközben.

A számok nyelvére lefordítva ezt, a végén már csak az volt a kérdés, hogy mekkora előnnyel utazhatunk a belgrádi visszavágóra, erre pedig Nagajev adta meg a választ az utolsó másodpercekben, amikor is beállította a 15-10-es végeredményt.


Szívmelengető volt látni a a közös ünneplést a szurkolókkal, Konarik Ákos meccs utáni szavai pedig aztán végképp önmagukért beszélnek.

"Az a momentum fog megmaradni, amikor az utolsó gólomnál kinéztem a lelátóra, és azokat a szurkolókat láttam nekem szurkolni, akikkel anno gyerekként együtt vertem a dobot, szurkolva a nagy Vasasnak


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Ugyanígy vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics is elismerően szólt a hangulatról a VasasTV-ben.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A teljes meccs pedig itt nézhető vissza.


Hirdetések