Nagy Dániel, 2022.11.18. | Úszás

Remek formában búcsúzott erre az évre a nyíltvízi úszástól klubunk fiatalja, Szimcsák Mira, aki az izraeli világkupán a hatodik helyen ért célba, amivel a magyar női háziversenyben a legjobbnak bizonyult.

A 2022-es világkupa-sorozat utolsó állomására látogattak el a magyar nyílt vízi úszók november első felében, akik között természetesen a rendkívül eredményes idei évet teljesítő Szimcsák Mira is ott volt.

A 18 éves versenyző számos alkalommal bizonyította már, hogy fiatal kora ellenére nem szeppen meg a „nagyok” között, ezt pedig az izraeli Eilatban rendezett versenyen is igazolta: a női mezőnyben a legjobb magyar eredményt érte el, a hatodik helyen csapott a célba, kevesebb mint tíz másodperccel lemaradva a győztes Gubeckától.
 


 

„Remek verseny volt, meglepően jól sikerült az úszás – értékel lelkesen Mira. – Magabiztos teljesítmény volt, sőt egy szakaszon még vezettem is, ami nem igazán jellemző rám. Kellemes csalódás volt, ami nagyon szép emlékként marad meg. Külön öröm, hogy a legjobbak mind úsztak az eseményen, így teljes mezőnnyel mérhettem össze a tudásomat, a végén pedig olimpiai bajnok után csaptam célba… Felemelő érzés még most is. A verseny válogató volt a jövő évi világbajnokságra is; még lesz egy forduló, amibe a helyezésemnek köszönhetően továbbjutottam. Pozitívan várom a jövőt, mert ha ezt az eredményt megismételném, indulhatnék a vb-n, ami csodálatos lenne.”

A nyilatkozat óta versenyzőnk a kaposvári rövidpályás országos bajnokságon is villantott, 1500 méter gyorson előbb óriási egyéni csúcsot úszott, majd a fináléban ezüstérmet szerzett. A szombatig tartó eseménnyel bővebben később foglalkozunk.


Hirdetések