Jenkei Dániel, 2022.11.15. | Úszás

Változatos célkitűzésekkel és kísérleti számokkal érkezik a kaposvári rövidpályás úszó országos bajnokságra a Vasas SC 23 fős versenyzői különítménye.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét Kaposváron rendezik a rövidpályás úszó országos bajnokságot, a viadal szerdától szombatig tart, és ezúttal sem lesz hiány vasasos érintettségből, hiszen a tervek szerint huszonhárom versenyzőnk áll majd rajtkőre.

A legkomolyabb név Szabó-Feltóthy Eszter, aki nyáron a római felnőtt Európa-bajnokságon úszott döntőt, azóta pedig hosszútávúszó bajnokságot is nyert, de a fő fókusz az év vége kapcsán a mostani versenyen van nála.

Dr. Egressy János vezetőedzőtől pedig azt is megtudtuk, milyen újdonsággal készülnek a kaposvári viadalra:

- Speciális verseny lesz, hiszen olyan jellegű tét most nincs, hogy világversenyre szintet kell úszni. A felkészülést nem könnyítette meg, hogy a Tüske-uszodában hosszabb ideje 25 fokos vízben készülnek a versenyzők, ehhez alkalmazkodni kellett, ami egy külön feladat volt, de igyekeztünk megbirkózni vele. Eszter számára nagyon sűrű lesz a program, az is az egyik cél, hogy a versenyállóképességét próbára tegyük. A szokásos hátúszó számai mellett elindul 200 pillangón és 400 vegyesen is. Utóbbi kifejezetten az ő kérése volt, sokat dolgoztunk rajta, hiszen ebben a számban komoly céljaink vannak a jövőre vonatkozóan.  A mostani bajnokság jó próba lehet, hogy hol tartunk ilyen téren. Lesz számos váltónk is, de itt most kicsit óvatosabb lennék, hiszen idén sem az USA-ban tanuló Gyurinovics Fanni, sem György Réka, sem Sós Dániel nem erősíti a vasasos egységeket, de így is reális esély nyílhat több számban is éremszerzésre. Megteszünk minden tőlünk telhetőt a következő napokban!

 

 

A vasasos csapat gerincét ezúttal is Lőrinczi György utánpótláskorú tanítványai adják, ő így beszélt a várakozásairól:

- A junior világbajnokságon induló két versenyzőnknek, Gyurinovics Lilinek és Bujdosó Zsombornak nagyon hosszúra nyúlt a szezon, ők pihentek is a perui viadal után hosszabban, Zsombor ráadásul az újrakezdést követően sokáig betegeskedett is, így ő elsősorban felhozó, edzés jelleggel indul Kaposváron, az ötvenes számokra koncentrálva. Ettől függetlenül jó állapotban van a csapatom, a cél egyértelműen az, hogy ostromoljuk a döntőket felnőtt korosztályban is, sőt, néhány embertől akár komolyabb meglepetésekre is számítok. A váltók szempontjából Gyurinovics Fanni hiánya nyilván hátrány, de bízom az éremszerzésben ilyen téren is. Összességében egy jó értékmérő lehet ez a bajnokság, hogy hol tartunk a korosztályos világversenyekkel teletűzdelt 2023-as év előtt.

 

Vasasos ob-indulók: Babik Barna, Bene Zsombor, Benigni Márk, Bujdosó Zsombor, Csorvási Dominik, Forgács Bence, Gál Dávid, Gyurinovics Lili, Hives Katica, Járom Benjámin, Koós Márton Balázs, M. Kiss Jakab, Nagy Márton, Nyilas Kornél, Olajos Dorottya, Pajor Eszter, Pál Adél, Papp Zselyke, Petrikovits Olivér, Szabó-Feltóthy Eszter, Szedlák Gellért Vajk, Szimcsák Mira, Zbiskó Evelin

 

Az országos bajnokság programja ITT érhető el.


Hirdetések