Nagy Dániel, 2022.11.12. | Birkózás

Óriási élményben volt része birkózószakosztályunk fiataljainak, ugyanis többen közülük – Wöller Ákos edzővel kiegészülve – tíz napon át Törökországban edzőtáborozhattak, amely során értékes tapasztalatokat szereztek.

A törökországi Kahramanmarasban töltött el tíz napot egy szarvasi versenyzővel kiegészülve hat fiatal birkózónk, akik nívós sportolókkal, számukra új környezetben edzettek október utolsó és november első napjaiban.

„Nem csak a fiataloknak, nekem is hatalmas élmény volt ez a néhány nap – kezdi Wöller Ákos edző, aki elkísérte a srácokat az úton. – Az elképzelés az volt, hogy a legjobbjainknak próbáljunk olyan szintű edzőtábort szervezni, amivel előre tudnak lépni, és láthatják, hogy milyen a nemzetközi színvonal. Több opció is felmerült, ám végül Törökország lett a befutó – olyan partnereket találtunk, akikkel remekül sikerült az együttműködés. Nekünk csak a repülőjegyet kellett finanszírozni, ráadásul az edzőpartnerek számában és minőségében sem csalódtunk. A minket hospitáló sportiskolában a török kadét- és juniorválogatott első két embere volt jelen, akik az idei Eb-n és vb-n érmeket szereztek. Remek mérkőzéseket vívtak a srácaink, jót tett nekik, hogy megtapasztalták ezt a fajta intenzitást és sebességet, amivel ők dolgoznak. Edzői szemmel is rendkívül hasznos volt, bízom benne, hogy ez a tábor segíti a fejlődésünket.”
 


 

Az eltervezett csapatból azonban nem mindenki vehetett részt az edzőtáborban.

„A szakosztályunk egyik legjobbja, Arszunkaev Musza nem magyar állampolgár, annak ellenére, hogy Budapesten született, és mindig is az országunkban élt. Nekünk nem kellett vízum, ő viszont így nem utazhatott be, ami óriási szívfájdalmam volt. Nagyon jót tett volna neki ez a túra, kiváló partnerei lehettek volna a török fiatalok. Bízunk benne, hogy minél hamarabb rendeződik a helyzete, akkor legközelebb már ő is csatlakozhat hozzánk. Az ilyenfajta táborból kellene egy évben hat-nyolc, az igazán sokat lendítene a fejlődésükön; jó hír, hogy a törökök várnak vissza minket, és természetesen nekik is lesz helyük, ha Magyarországra látogatnak!”

A törökországi edzőtáborban részt vevő vasasos fiatalok:
Baráth Károly, Fábián András, Adelmann Márk, Rosz Bendegúz, Veress Bence, Gazdag Ádám, Hajduch Nándor (utóbbi a Szarvas Birkózó Egyesület tagjaként kapott lehetőséget)
 

Hirdetések