Nagy Dániel, 2022.11.06. | Jégkorong

Sűrű programja volt októberben az U21-es, az U18-as és az U16-os csapatunknak; legjobban az utóbbi gárda zárta a hónapot, amely hibátlan mérleggel vezeti a korosztályos élvonal tabelláját.

Csapatunk októberi eredményei az U21-es élvonalbeli magyar bajnokságban:

Vasas SC–FEHA19 6–1
DEAC Jégkorong Akadémia–Vasas SC 5–2
Vasas SC–DVTK Jegesmedvék Akadémia 4–0
Újpesti Jégkorong Akadémia–Vasas SC 5–2
Budapest Jégkorong Akadémia–Vasas SC 3–2
FEHA19–Vasas SC 4–1
Vasas SC–DEAC Jégkorong Akadémia 1–2

Jánosi Csaba vezetőedző értékelése: „Ha a játékot vesszük alapul, három-négy plusz pontunk is lehetne, azonban nem mindig sikerült hatvan percig jól teljesíteni. Az utóbbi időben a helyzetkihasználásunk és az emberelőnyben nyújtott produkciónk sem volt hatékony, emiatt olyan meccsek mentek el, amikben jóval több volt. Az alapjátékunkkal nincs baj, az említett aspektusokban viszont javulnunk kell, és akkor a pontok is nagyobb mennyiségben érkeznek majd. Meg kell tanulnunk a szoros összecsapásokból győztesként kijönni.”


Csapatunk októberi eredményei az U18-as élvonalbeli magyar bajnokságban:

Vasas SC–Újpesti Jégkorong Akadémia 0–2
DEAC Jégkorong Akadémia–Vasas SC 3–4 (büntetők után)
DVTK Jegesmedvék Akadémia–Vasas SC 1–2

Nagy László vezetőedző értékelése: „Szeptemberben két győzelemmel kezdtük a bajnokságot, ám azt követően több sikertelen párharc következett. Októberben az Újpest elleni szoros vereség után az osztrák-magyar U18 International League-ben osztrák csapatok ellen játszottunk. Sokat utaztunk, számos mérkőzésünk volt abban a néhány hétben. Ezek a túrák még jobban összerázták a csapatot; mindenki átérezte: több munkát kell beletennünk a mérkőzésekbe, hogy sikeresek lehessünk. A hónap közepén sikerült átbillennünk a holtponton , értékes pontokat és győzelmeket szereztünk. Az utolsó hétvégén újból buszra kellett szállnunk, de ismét magyar csapatok, a Debrecen és a Miskolc ellen léptünk jégre. Sikerült továbbvinni a stabil, eredményes játékot, így szoros mérkőzéseken újabb öt megszerzett ponttal zártuk a hónapot.”


 


Csapatunk októberi eredményei az U16-os élvonalbeli magyar bajnokságban:

Budapesti Jégkorong Akadémia–Vasas SC 3–7
Újpesti Jégkorong Akadémia–Vasas SC 2–5
Vasas SC–FEHA19 6–3
Vasas SC–Kárpáti Farkasok 8–7
Budapesti Jégkorong Akadémia–Vasas SC 2–4

Sommer Tamás vezetőedző értékelése: „A hónap első találkozója remekül sikerült, amint belerázódtunk a meccsbe, jó hokit játszottunk. Elsősorban a defenzív játékelemeknek és a jó helyzetkihasználásnak köszönhetően győztük le az Újpest csapatát, ám a látottakkal nem voltam teljesen elégedett, taktikai fegyelmezetlenségek is előfordultak. A FEHA19 ellen kiélezett meccset vívtunk, az elején magunkra húztuk az ellenfelet, ám a védekezésünk ismét jól működött, így végül föléjük kerekedtünk. Az utolsó két találkozónk közül egyikkel sem vagyok elégedett. Nem tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, és ez mind a két mérkőzésen megbosszulta magát. Nagyon sok egyéni hibát vétettünk, dekoncentráltan játszottunk. A jó hír, hogy a meccsek a mi sikerünkkel végződtek, de gyorsan rendet kell tennünk a fejekben a következő megméretésig! Sajnos az elmúlt hetekben rengeteg a sérültünk és a betegünk, így nehezebben készülünk egy-egy mérkőzésre. Remélem, hogy mihamarabb a teljes kerettel tudunk újra készülni.”


Hirdetések