Nagy Dániel, 2022.11.05. | Röplabda

Majdnem hibátlan mérleggel vívták meg az októberi mérkőzéseiket klubunk NB I-es, második számú röplabdacsapatának tagjai: a fiatalok egyedül az Extraligás Kaposvár elleni kupameccsen maradtak alul, szoros összecsapáson.

Női Magyar Kupa-selejtező:

Vasas SC–Budaörsi DSE-Emericus 3:1 (21, –23, 21, 15)

Női Magyar Kupa-selejtező, visszavágó:

Budaörsi DSE-Emericus–Vasas SC 0:3 (–18, –22, –20)

Női NB I, 1. forduló:

Vasas SC–VEHIR-VESC 3:0 (20, 20, 25)

Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Vasas SC–Kaposvári NRC 2:3 (20, –17, 22, –13, –9)

Női NB I, 2. forduló:

Vasas SC–Budaörsi DSE-Emericus 3:0 (21, 18, 15)


A Kőnig Gábor vezette, javarészt 16-18 éves fiatalokból álló együttes öt tétmérkőzésen szerepelt októberben: a Magyar Kupa selejtezőjében a Budaörs csapatát búcsúztatták, a főtáblán azonban már nagy falatnak bizonyult a Kaposvár. Az NB I küzdelmeit két sikerrel kezdték a lányok, a veszprémi és a kupából már jól ismert budaörsi gárdát fektették kétvállra, szettveszteség nélkül.
 


ÉRTÉKELÉS

Kőnig Gábor, vezetőedző: „Otthon kezdtük el a szezont a kupában, amelyen még érezhető volt, hogy az első meccsről van szó, ám a győzelem nem maradt el. A lányok szép lassan játékba lendültek: a bajnokságban a Veszprémmel találkoztunk, aki erősödött a legutóbbi évadhoz képest. Nem meglepő módon nálunk tapasztaltabb röplabdázókkal rendelkeznek, ennek ellenére hazai pályán 3:0-ra győztünk, elsősorban a blokkvédekezésünknek köszönhetően. Következett a Kaposvár csapata: óriási meccs volt, hiszen magasabb szinten teljesítő, Extraligás együttesről van szó, amely ellen öröm játszani, a lányok pedig igencsak megnehezítették a dolgukat. Igazi csemege volt ez, a játékosoknak és a stábnak egyaránt. A Budaörssel újra összecsaphattunk az utolsó októberi találkozónkon, az akadályt pedig ismét sikerrel vettük, így összességében szép októbert zártunk, és várjuk a folytatást!”


Hirdetések