Nagy Dániel, 2022.10.22. | Kézilabda

Nem indult könnyedén az FKSE-Algyő elleni idegenbeli meccs, azonban a hullámvasútszerű forgatókönyv végén mi örülhettünk, és két ponttal lettünk gazdagabbak a női NB I/B hetedik fordulójában.

NB I/B, 7. forduló

Levendula Hotel FKSE-Algyő–Vasas SC 20–22 (12–10)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 5, Speth 3, Pénzes, Dombi 2, Szilovics 1, Imrei. Cserék: Györfi 3, Domokos 3, Blaubacher 3, Sárkány 1, Kobela 1, Demjén (kapus), Bánhidi, Nagy Zs., Gaschler. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4 , ill. 6/5


Az Eszterházy SC elleni, döntetlennel végződő rangadót követően szombat délután az FKSE-Algyő otthonában volt fellépése a csapatunknak a női NB I/B hetedik fordulójában. Nem ígérkezett könnyűnek az összecsapás, hiszen a játéknap előtt a csapatok azonos pontszámmal álltak a tabellán.

A csapatunk beragadt a kezdésnél, a hazaiak négy perc alatt 3–0-s előnybe kerültek. Az első gólunkra több mint hat percet kellett várni, akkor Oláh Kyra avatta fel hetesből az ellenfelünk kapuját. Az algyőiek az első negyedórában tartották az előnyüket, majd a fővárosi lányok egyenlítettek; a vezető csapat személye ezt követően többször is változott, a félidő utolsó bő hat percében azonban nem született vasasos gól, így 12–10-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a felek.
 


 

Jól tért vissza a csapatunk a szünetről, másfél perc után ismét egált olvashattunk le az eredményjelzőről, a meccs utolsó harmadának kezdetén pedig már kétgólos előnyből kézilabdázhattunk. Ezt követően az Algyő még egyszer át tudta venni a vezetést, ám ekkor magasabb fokozatba kapcsoltak a fővárosiak, akik pár perc alatt négyszer is beköszöntek, így megnyugtató előnyt építettek fel a hajrára, és – nem csak szívvel, de okosan is játszva – már nem engedték ki a győzelmet a kezeik közül; még az is belefért, hogy az utolsó fél percben két gólt is dobjon az ellenfél. A csapatunk, egyben a meccs legeredményesebb játékosa Oláh Kyra lett, öt találattal.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Remekül felkészült mindkét csapat a másikból, ez pedig nagyon jó taktikai csatát eredményezett az első perctől az utolsóig. A védekezésbe olyan energiákat tettünk bele, aminek az eredménye a kapott gólok számán kívül a gyors gólok tekintetében is meglátszik. Támadásban is megfelelő taktikával játszottak a lányok, ám a helyzetek kihasználásával nem vagyunk elégedettek. Gratulálok a csapatomnak a hatalmas küzdelemben megszerzett győzelemhez, amivel köszönetet mondhatunk szurkolóinknak, akik ilyen messzire is elkísértek minket.”

Hosszabb szünet következik a bajnokságban, legközelebb november 12-én, szombaton játszik tétmérkőzést az együttesünk. Az NB I/B nyolcadik fordulójában a Komáromi VSE csapatát látjuk vendégül a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.


Hirdetések