Jenkei Dániel, 2022.10.15. | Vízilabda

A hazai pálya minden előnyét élvezte a Jadran Split, amely nagy csatában győzte le a BL-selejtező legnagyobb rangadójan a remekül pólózó A-Híd VasasPlaketet. Vasárnap a Savona ellen kell kiharcolnunk a továbbjutást.

Bajnokok Ligája selejtező, 2. csoportkör
Jadran Split-A-Híd VasasPlaket 13-11 (2-4, 3-2, 4-4, 4-1)

Gólszerzőink: Konarik Á. (2), Nagajev I. (2), Bátori B. (2), Brguljan D., Randjelovics Sz, Mezei T., Erdélyi B., Sedlmayer T.


Péntek este érkeztünk el a spliti csoportkör legnagyobb rangadójához, amelyen a mieink a helyi Jadran ellen szálltak vízbe, méghozzá úgy, hogy a splitiekkel ellentétben mi már reggel is játszottunk egy meccset.

A kezdés előtt kedélyesen beszélgetett a parton a közelmúlt világ-vízilabdájának két kiemelkedő centerjátékosa, Szlobodan Nikics és Niksa Dobud. Csak a rend kedvéért: a két olimpiai bajnok közül az előbbi az A-Híd VasasPlaket vezetőedzője, utóbbi pedig aktív játékosa a Jadran Splitnek.
 


Olyannyira, hogy Dobud három góllal is megterhelte a mieink hálóját, ám ennek ellenére három negyeden át a Vasasnak állt a meccs, kreatívabbnál kreatívabb támadások végén jöttek futószalagon a góljaink, miközben Braniszlav Mitrovics is remekelt a kapunkban.

A záró periódusban azonban már nem bírtuk el a három kipontozódott játékost és a minket sújtó ítéleteket, így a Jadran fordítani tudott, és végül két góllal megnyerte a meccset.


Megtettünk mindent, pontosan ilyen meccsre számítottunk, mint amilyen végül lett. Három és fél negyeden át ennek ellenére uraltuk a meccset, után viszont már annyira kevesen maradtunk, hogy önkéntelenül elkezdtünk hibázni, és ebből az ellenfél jött ki végül jobban - foglalta össze sommásan a találkozót vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics


Szombaton pihenőnap jön a mieinknek, de ha minden továbbra is a papírforma szerint alakul, akkor egyszerű lesz a képlet: a vasárnap reggeli Vasas-Savona dönt a második továbbjutó hely sorsáról.
.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések