Jenkei Dániel, 2022.10.12. | Vízilabda

Splitben kell megszerezni a két továbbjutó hely egyikét az A-Híd VasasPlaketnek a BL-selejtezők második felvonásában.

Szerda délelőtt Bécs érintésével elutazott Splitbe az A-Híd VasasPlaket, amelyre most már igazán komoly erőpróba vár a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.

Ezúttal is egy ötfős csoportba kerültünk, a mieink ellenfelei a házigazda horvát Jadran Split, az olasz Savona, a szerb Sabac és a régi ismerős, a román Steaua Bukarest.

Az előzetes esélyek alapján a horvát bajnok Jadran Split és az olasz bronzérmes Savona tűnik a legkomolyabb ellenfélnek, és mivel csak ketten lépnek tovább, így komoly csatákra van kilátás.

 


 


Splitben szerda délután igencsak kellemes, 25 fokos napsütés fogadta a mieinket, akik a szállás elfoglalása és némi pihenés után máris a Poljud-uszoda felé vették az irányt, hogy a Szlobodan Nikics által vezényelt esti edzéssel kicsit belakják a Jadran Split oroszlánbarlangját.

 


Az első ellenfél csütörtök este a Sabac lesz, amellyel tavaly az Eurokupa selejtezőjében találkoztunk, ám azóta erősödtek, és múlt hétvégén például a Novi Belgrádtól is csak három góllal kaptak ki. Nem lesz könnyű már ez az első meccs sem.

Pénteken pedig igazi nagyüzem jön, a sorsolása szeszélye, hogy a román bajnokkal már az előző, hollandiai csoportkörben is összefutottunk, ott pedig igencsak elláttuk a bajukat. Most is találkozunk velük péntek reggel. Hogy aztán huszonnégy órán belül jöjjön a harmadik meccsünk, még péntek este a házigazda Jadran Split ellen, amely a legerősebb ellenfélnek tűnik, tavaly is a BL-főtáblán vitézkedett, és tele van kiváló, rutinos játékosokkal.

A szombat ezután szünnap lesz, hogy aztán vasárnap az olasz Savona ellen zárjunk, akik a mostani első selejtezőben nem nyújtottak olyan jó teljesítményt, de még véletlenül se gondoljuk azt, hogy egy olasz élcsapat ellen nem várható végletekig kiélezett csata...

A mérkőzéseket a LEN TV-n keresztül élőben lehet követni, mi pedig helyszíni tudósításal jelentkezünk itt a honlapon és a közösségi média felületeinken. 

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések