Nagy Dániel, 2022.10.01. | Kézilabda

Csapatunk szombat délután a szezonbeli első meccsét vívta a Magyar Kupában, a 2. fordulóban a szintén NB I/B-s Kozármislenyt fogadták a lányok; a remek utolsó negyedóránknak köszönhetően 34–27-re győztünk.

Magyar Kupa, 2. forduló

Vasas SC–Kozármisleny KA  34–27 (17–17)

Vasas SC: Demjén (kapus), Oláh 7, Leitner 3, Nagy Zs. 1, Györfi 4, Dombi 4, Kobela 4. Cserék: Laky (kapus), Sárkány 5, Lengyel E. 3, Imrei 2, Bánhidi 1, Böhm, Jánni. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/5

Az elmúlt hetek bajnoki mérkőzései után kézilabdacsapatunk a Magyar Kupában volt érdekelt szombat délután: a Sterbinszky Amália Sportcsarnokba a Kozármisleny KA együttesét fogadtuk. A meccsre vezetőedzőnk, Penszki Gergely valamelyest felforgatta a csapatot: többen pihenőt kaptak, emellett az utánpótlás-együtteseinkből is csatlakoztak játékosok a „nagyokhoz”.

A mérkőzés az első perctől fogva szorosan alakult: a vezetést Dombi Katalin révén szereztük meg, ám a Kozármisleny tartotta magát, sőt előnybe is kerültek öt perc elteltével. Egygólosnál nagyobb különbség sokáig nem alakult ki a meccsen; először mi léptünk el 12–10-re, a félidő utolsó öt percében azonban a szintén NB I/B-s Baranya megyeiek vették magukhoz az előnyt, amit sikerült kiegyenlítenünk a szünet előtt, ekkor Kobela Tamara háromszor is beköszönt (17–17). Oláh Kyra öt találatot jegyzett a játékrészben, míg a góllövők közé az U19-ből feljátszó Leitner Luca is feliratkozott.
 


A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a 40. percig nem változott a játék képe, ám ekkor remek periódust kezdtünk, melynek végén – a hajrára fordulva – 29–25-ös előnyt építettünk fel. Ehhez kellettek az ifjúsági korú Sárkány Petra találatai is, aki hetesekből és szélről is magabiztos volt. Az utolsó percekben már megnyugtató előnyből kézilabdázhattak a lányok, végül hétgólos különbséggel jutottunk a következő fordulóba.

A „beugró” fiatalok is magabiztosan kézilabdáztak, közülük ketten is nyilatkoztak a honlapunknak a lefújást követően.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Gratulálok a csapatnak, küzdelmes mérkőzést nyertünk meg. Sok betegünk van, így rengeteg különböző felállásban kellett a lányoknak bizonyítani, de sikerült nekik. Emiatt nem összeszokott csapat képét keltettük, ám az akarat, ami elhozta a diadalt, dicséretes. A fiataljaink vagányan játszottak, aminek rendkívül örülök, a megszokottnál korábbi időpont ellenére is kilátogató szurkolóinknak pedig hálásak vagyunk a biztatásért!”

Leitner Luca: „Amikor meghallottam, hogy a mester kezdőbe jelölt, óriási izgalom fogott, el, ami egészen a meccs közepéig kitartott. Az első gólom után viszont elmúlt a lámpaláz, felszabadultan tudtam játszani. Nagyon ügyes volt a csapat, örülök a sikernek, jól éreztem magam a pályán.”

Demjén Laura: „Nem először jártam az első csapatunk öltözőjében, voltam már kerettag, így az előkészületek és a melegítés nem ért újdonságként. Próbáltam a lehető legjobbammal segíteni a csapatot, biztos pontként akartam a kapuban állni. Egészséges izgalom volt bennem, de fel voltam készülve, hogy mi vár rám. Kis hiányérzet azért maradt, jobb lett volna még több védéssel zárni, de dolgozom azon, hogy fejlődjek.”

Együttesünk legközelebb október 9-én, vasárnap játszik mérkőzést. Az NB I/B ötödik fordulójában a három győzelemmel és egy vereséggel, velünk pontazonossággal álló Kispest NKK-hoz látogatunk.


Hirdetések