Gy. Szabó Csilla, 2022.09.15. | Karate

Jó hangulatban, vidáman, mégis hasznosan telt a nyár klubunk fiatal karatékái számára. Az edzőtáborokban a gyakorlások mellett közös programokra és szórakozásra is bőven volt lehetőségük. Utóbbiak tökéletesen szolgálták a szakosztály egyik legfontosabb célkitűzésének megvalósítását, vagyis a csapatépítést.

„A Vasas törekvéseivel összhangban mi is minél több gyermeket szeretnénk sportágunk alapjaival megismertetni, és színvonalas sporttevékenységet kínálni nekik – emlékeztetett a karateszakosztály bázisépítő feladatára annak igazgatója, Egri Tamás. – Ehhez persze a versenyzés is hozzá tartozik, de nem az eredményesség a legfontosabb célunk. Ráadásul legjobb karatékáink is éppen most jutottak el abba a korba, hogy leérettségiztek, egyetemre járnak, s bár az edzések továbbra is a mindennapjaik részét képezik, most már a civil jövőjükre is gondolniuk kell. Nagy öröm, hogy ezt többen is itt, a szakosztálynál képzelik el, két kiemelt sportolónk, Klement Kármen és Mérő Bálint most már edzőként is segíti a munkámat.”

Az ősz a csapatépítő tevékenységek mellett a versenyek terén is mozgalmasnak ígérkezik, hiszen az októberi stílus Európa-bajnokságon több sportolónk is tatamira lép majd, ezért a felkészülést is  a Riminiben sorra kerülő kontinensviadal határozza meg pillanatnyilag.

A jövő évi, budapesti világbajnokságra készülő, s a tavasszal a felnőtt válogatott kata-keretbe bekerült Mérő Bálint a hétvégi Budapest Openen is versenyzett volna, ám egy apró sérülés ezt most megakadályozta.

Bálint számára természetesen a vb-jelenti a legnagyobb kihívást, amelyen egy másik stílusban, a shito-ryu-ban kell bizonyítania – számolt be az átállásról Egri Tamás. – De ez láthatóan nem okoz neki problémát, rendben zajlik a felkészülése. Szerencsére a válogatott edzéseket is össze tudja egyeztetni az egyetemi tanulmányaival, miközben mellettem is segédkezik a tatami szélén. Kármen esetében most ez utóbbi lett a hangsúlyosabb, hiszen nemcsak a Testnevelési Egyetem edzői szakát végzi, de az új tanévben egy óvodapedagógusi képzésre is felvételt nyert. Számomra az az egyik legnagyobb öröm, amikor a versenyzőim nemcsak a tatamin, de azon kívül is megtalálják a céljaikat. S hogy ez itt tartja őket köztünk, a Vasas Dojoban, az már igazán csak hab a tortán.”

A képzett, jó pedagógusokra nagy szükség van a szakosztálynál, hiszen idén egy újabb óvoda csatlakozott a partneri programhoz, a közép- és nagycsoportosokat Egri Tamásék ismertetik meg a sportág alapjaival. Ehhez a korosztályhoz pedig speciális ismeretek szükségesek. A szakember a tanévkezdet során azt tapasztalta, hogy az elmúlt két év Covid-félelme egyre jobban enyhül, a szülők egyre nyitottabban állnak hozzá a foglalkozásokhoz, ismét örömmel engedik gyermekeiket az edzésekre. Sőt, talán még a korábbiaknál is jobban átérzik a sport, a mozgás, és annak egészségre gyakorolt pozitív hatását.

„Eddig az iskolai és óvodai toborzóink révén építettük a bázisunkat, az idei becsöngetés azonban ezen a téren is változást hozott. Megjelentek azok a családok, akik sok jót hallottak rólunk, és a nálunk folyó szakmai munkáról, a dojo jó hangulatáról. Ennél nagyobb elismerés pedig aligha van” – beszélt az évnyitó tapasztalatairól Egri Tamás, aki szerint a nyári edzőtáborok bizonyították leginkább a hívogató, családias hangulatot. Különösen a balatonszárszói bentlakásos tábor alatt, amelyen elsősorban a szakosztály magasabb öves sportolói vettek részt. A kemény edzések és a vizsga mellett sok érdekes programmal színesítve, vidám hangulatban telt a táborozás egy hete.


Hirdetések