Gy. Szabó Csilla, 2022.08.24. | Sportlövészet

A Vasas két fiatal versenyzője, Csikász Panni és Kunos László képviselte a juniorok mezőnyében a magyar színeket Újvidéken, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség Grand Prix-sorozatának szerbiai állomásán. Bozóki Tamara eközben Pécel városának Pro Talentum díját vehette át a Szent István napi ünnepségen.

Az ünnepi hétvége nemcsak az újvidéki Grand Prix tartogatott kellemes meglepetést síszakosztályunk vezetése számára. A Pécelen rendezett Szent István napi ünnepségre ugyanis nemcsak a díjazott Bozóki Tamara, de Holló Miklós vezetőedző és Fazakas Mónika edző is meghívást kapott. Mindketten okleveles elismerésben részesültek, mint a város egyik sporttehetségének útját egyengető szakemberek. Tamarát a sífutásban, biatlonban és target sprintben elért eredményei alapján több pályázó közül választották ki, a helyi oktatási intézmény, a PIOK Szemere Pál Általános Iskola színeiben elért diákolimpiai sikerei pedig különösen sokat nyomtak a latba. Tamara nővére, Laura, valamint húga Barbara is klubunk versenyzője, s ezekben a sportágakban jeleskedik, így a Bozóki család áldozatait is elismerték ezzel a kitüntetéssel.

„Sohasem a lemondást nézzük, csakis a gyermekeink érdekeit, márpedig a sport, azon belül is a versenysport, az ő egészséges fejlődésüket szolgálja. Megtanulnak küzdeni, alázattal edzeni és tisztelni az ellenfelet. Számunkra most az is nagy öröm volt, hogy Mónika és Miki bácsi is elismerésben részesült, hiszen ők azok, akik a hétköznapokban az egyesületi munka dandárját végzik” – foglalta össze néhány mondatban a Pro Talentum Díj értékét az édesapa Bozóki György, aki nemcsak lányait, de a Vasas síszakosztályának többi fiatalját is gyakran kíséri versenyekre.


Csikász Panni (balról) a rajtnál Újvidéken

A target sprint Grand Prix-sorozat hétvégi újvidéki állomásán Csikász Panni és Kunos László állt rajthoz a juniorok mezőnyében. Mindketten tisztességesen helytálltak, Panni ráadásul német és olasz versenyzőket is megelőzve végzett a mezőny közepén, az ötödik helyen. Kunos Lászlónak ezúttal csak két észak-macedón fiút sikerült maga mögé utasítania.

ISSF Target Sprint Grand Prix. Szerbia.
Junior fiúk:
1. Marco (olasz) 9:17:00, 2. Callum (brit) 9:19:00, 3. Boligon (olasz) 9:29:00 … 7. Kunos László 11:11:00.
Junior lányok:
1. Shawyer (brit) 10:03:00, 2. Schwingshackl (olasz) 10:31:00, 3. Goller (olasz) 10:37:00 … 5. Csikász Panni 11:03:00.
Junior vegyes csapat: 1. Goller,Boligon (olasz) 8:22:00, 2. Shawyer/Fricker (brit) 8:26:00, 3. Rossi, Ammirati (olasz) 8:29:00 … 6. Csikász, Kunos 9:33:00.


Csikász Panni és Kunos László a lőállásban
 


Hirdetések