B.V., 2022.08.22. | Röplabda

Hétfőtől edzésbe állt klubunk valamennyi korosztályos röplabdacsapata, a részletekről és az idény céljairól Kőnig Gábor utánpótlás szakmai igazgatót kérdeztük.

A nyári pihenő után immár a Vasas SC összes utánpótlás röplabdacsapata készül a szeptemberben, illetve októberben kezdődő bajnoki évadra. Személyi változások nem történtek a stábban, az együttesek struktúrája viszont alaposan átalakult az előző szezonhoz képest.

„Új lehetőség adódott előttünk, a szövetség engedélyezte fiókcsapatok elindulását az NB I-ben, és természetesen mi is éltünk ezzel a lehetőséggel, ezt az együttest én fogom vezetni – mondta honlapunknak Kőnig Gábor, a Vasas SC röplabdaszakosztályának utánpótlás szakmai igazgatója. A változás azt is eredményezi, hogy megszűnik az U21-es, valamint az U19-es bajnokság, és U20-as lesz helyette, az együttesünk Halász Márta irányításával szerepel a sorozatban. A többi csapatnál az előző évadhoz képest nagyon hasonló marad a szakmai stáb, a legkisebbeknél Deák Ferenc és Tormási Orsolya, U13-ban Bartha Kristóf és Fazekas Szilvia dolgozik, U15-ben Szappanos Máté vezet egy U17-esekkel is megerősített hibrid csapatot, de foglalkozik majd ezzel a korosztállyal Deák Ferenc, Koltai Csanád és Németh Szabolcs is.”

 

 

A legtöbb alakulat augusztus nyolcadikán kezdte el az edzéseket, ez alól a Kőnig Gábor vezette NB I-es csikócsapat képez kivételt.

„Többen szerepeltek ebből a társaságból a korosztályos Eb-n, aki meg most nem, az tavaly járta végig ezeket a tornákat, vagyis rájuk fért a pihenő. A mi bajnokságunk szeptember helyett csak októberben kezdődik, ezért úgy gondoltuk, két hónapnak elégnek kell lennie a felkészülésre. Ez az a csapat a Békéscsabával, a Balatonfüreddel és az Újpesttel együtt úttörő lesz, 30 év feletti korábbi válogatott, esetleg külföldi játékosokkal találkozhatnak majd a lányok a mérkőzéseken. Biztos vagyok benne, jó mérkőzéseket játszunk majd, és remek megméretés lehet azoknak a 16-18 éves ígéreteknek, akik még nem tartanak ott, hogy a felnőttcsapat játékosai legyenek, de mégis magasabb szintre kerülnek, mint amelyen eddig voltak.”

Ami pedig a szakosztály céljait illeti, a mostani idényben is magasan lesz a léc.

„Mint minden évben, még ha ez nem is feltétlenül kimondott elvárás, de ott szoktunk lenni az országos döntőkben, úgy gondolom, ezt most is kitűzhetjük minimális célként. És vannak komoly játékerőt képviselő csapataink, amelyek akár a végső sikerre is esélyesek. De fontos, hogy mindez másodlagos, az egyéni és csapatszintű fejlődés az első, ha a magyar röplabdát szeretnénk segíteni, jó utánpótlásra van szükségünk. Ha pedig az meglesz, akkor biztos, hogy eredményeken is látszódni fog a sok munka.”


Hirdetések