Jenkei Dániel, 2022.08.16. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Keresztes Kristóf Domonkos az őserő kajakban, emellett szenvedélye a dietetika is.


 

Tudtad-e, hogy gyakran előkerül a Xbox?

Kristóf szívesen tölti az edzések melletti kevés szabadidejét videójátékokkal. Mindig a barátaival játszik, és természetesen mindig ő nyer. Szereti a Fifát, főleg, ha a Real Madriddal lehet, de a Call Of Duty és a Fortnite is jöhet bármikor.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK KRISTÓFHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Valamilyen kaját...
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Margot Robbie, a Wall Street farkasának színésznője például jöhetne...



Erősség és gyengeség: lazsálás nincs, hiszti néha igen...

- Az edzéseken szerintem szorgalmas vagyok, tényleg nem lazsálok, megcsinálok mindent rendesen, talán ez az erősségem. Ami gyengeség, hogy ha nem alakulnak jól a körülmények, például nagy a szél, akkor könnyen hisztissé válok, és ez bizony a teljesítményemre sincs jó hatással.

 

Edző és tanítványa: nála nincs üresjárat

- A közös munkát 2020-ban kezdtük, de előtte már éveken át követtem Kristóf pályafutását. Ha ő néha hisztisnek mondja magát, akkor csak hisztis tanítványokat kívánok, mert szerintem ez egyáltalán nem jellemző rá. Kiváló a hozzáállása, csak akkor van üresjárat az edzésében, ha tényleg valami baja van. Emellett nagyon figyel a táplálkozásra és a megfelelő regenerációra is, ami szerintem a jövőbeni sikereinek az egyik kulcsa lehet. Kiemelném emellett a háttér szempontjából a klubot és a családját is, Kristófnál mindkettő nagyon stabil. Elmondhatjuk, hogy robbanékony alkat, nagy izomtömeggel rendelkezik, a következő kihívás, hogy visszahozzuk az állóképességét és felépítsük az ötszázas távokra, hiszen abban van esélye kijutni az olimpiára - meséli nekünk Kassai Álmos, vasasos kajakozóink vezetőedzője, Kristóf trénere.

Civilben - Csak a dietetika!

- Sokat foglalkozom dietetikával, most fogok elkezdeni egy képzést is ebben a témában, igaz még egyelőre nem egyetemi szinten. Húsos, hízékony gyerek voltam kicsiként, így aztán mindig oda kellett figyelnem, és az élsport kapcsán elkezdett érdekelni, hogyan működik a tudatos táplálkozás. Egyébként szerintem manapság már alap, hogy odafigyel ezen téren mindenki, aki akar valamit a sportágától. 

 


 

SZAKSZEMMEL

Pauman Dániel, olimpiai ezüstérmes, korábbi Vasas-kajakos, aki jelenleg a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben tehetségmenedzselési és sporttudományos téren is fontos szerepet tölt be, a következőket mondta el Kristófról:

- Utolsó aktív évemben még edzettünk is együtt, így már akkor megismertem Kristófot, mostanság pedig a szövetségi munkámból kifolyólag követem a sportágunk valamennyi tehetségét, így őt is. Egy remek adottságú versenyzőről van szó, aki szépen lépegeti a szinteket, Fábiánné Kati néni szóhasználatával élve, ő egy kiváló anyag. Technikailag még biztosan tud fejlődni, elsősorban annak kapcsán, hogy a benne rejlő erőt a hajóba is maximálisan át tudja tenni. Veleszületett robbanékonysága van, rendkívül dinamikus, a testfelépítése pedig predesztinálja a sprintszámokra, mégis azt mondom, hogy a további fejlődése kapcsán az lesz majd a kulcs, hogy mennyire sikerül őt felépíteni az ötszázas távokra, akár egyesben, akár párosban. 

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések