Jenkei Dániel, 2022.08.05. | Labdarúgás

Fordulatos meccsen játszott döntetlent csapatunk az új Illovszky-stadionban rendezett első élvonalbeli Vasas-meccsen.

OTP Bank Liga, 2. forduló
Vasas FC-Paksi FC 2-2 (2-1)


Illovszky Rudolf Stadion, 2429 néző

Vezette: Pillók Ádám (Bornemissza Norbert, Berényi Ákos)

Vasas FC: Jova - Iyinbor, Baráth, Otigba – Szivacski, Berecz, Hinora, Hidi (Hidi M 86.), Silye - Holender, Radó (Feczesin 69.). Vezetőedző: Kuttor Attila

Paksi FC: Rácz - Osváth (Vas, 45.), Kádár, Lenzsér, Szabó J. (Nagy R., 66.) - Balogh (Papp, 45.), Windecker - Bőle (Sajbán, 45.), Haraszti, Szabó B. - Varga (Böde, 71.). Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Szabó B. (8.), Haraszti (49.), ill. Holender (37.), Radó (45.)

Sárga lap: Hinora (34.), (Holender, 93.), Tóth Mihály pályaedző (93.), ill. Kádár (45.), Szabó B. (58.), Lenzsér (78.), Sajbán (93.), Waltner Róbert vezetőedző (93.)


Több mint kétezer néző volt kíváncsi az új Illovszky-stadionban játszott első Vasas-meccsre, amelyre bizony három évet kellett várni a stadionavató óta.

A kezdés mindenesetre álomszerűnek tűnt, hiszen még egy perc sem telt el, amikor Holender egy fejessel megszerezte a vezetést.

Mindenki felhőtlenül örült, hiszen nem vagyunk még hozzászokva, hogy az élvonalban a VAR mondja ki az utolsó szót, és bizony a videószobában ülők most ünneprontóak voltak Vasas-szemszögből, hiszen úgy ítélték meg, hogy új szerzeményünknek a keze is hozzáért a labdához, így annulálták a gólt.

Nem sokkal később pedig már a vendégeknél volt az előny, miután Szabó Bálint szép gólt tekert a hosszú felsőbe.

Utána viszont a félidőben már minden szép jelenet Vasas-játékosok nevéhet fűződött, egyre inkább átvették a mieink a kezdeményezést, és két remek akció végén Holender, majd Radó is betalált, így Vasas-vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.
 


A második félidő elején aztán a Paks ült fel egy hullámra, ők diktálták az iramot, és Haraszti révén hamar egyenlítettek, Jovát tréfálta meg egy távoli lövés.

A hátralévő időszakban jöttek a cserék, és egy darabig úgy tűnt, továbbra is a vendégek akarata érvényesül, a lefújás előtti időszak azonban megint csak Vasas-fölénnyel telt.

Gól azonban már nem esett, helyette csak egy ritkán látható tömegdulakodásban lehetett részünk, amely egy Holender-Waltner összeakaszkodásból alakult ki.

A Vasas FC szempontjából eddig tehát két NB I-es meccsen két pont, de a kecskeméti játékhoz képest mindenképpen biztatóbb forma a summa. 


Hirdetések