Gy. Szabó Csilla, 2022.08.05. | Evezés

Az augusztus végi országos bajnokságra való felkészülés jegyében szálltak vízre a hétvégén evezős szakosztályunk utánpótláskorú fiataljai. A Budapest-bajnokságon több olyan eredmény is született, amely biztató a közelgő ob előtt, ám ezúttal inkább a gyakorláson volt a hangsúly.

A MEC-Vasas versenyzői nemcsak a helyszín közelsége miatt vettek részt a Budapest-bajnokságon, de azért is, mert az augusztus 20-i hétvégén, Szegeden sorra kerülő ifjúsági, U23-as felnőtt és amatőr ob előtt ideális lehetőséget kínált az eddig elvégzett munka felmérésére. A korosztályos ob-t júliusban megjárt tanulók pedig a hétvégén olyan kategóriákban is versenyezhettek, amely az előbbiről hiányzott.

„Nagyon fiatal a csapatunk, így minden egyes megméretési lehetőség fontos számunkra – kezdte értékelését Tevesz László a MEC-Vasas edzője, az utánpótláskorúak felelős vezetője. – A korosztályos ob-ról hiányzó kategóriákban pedig elengedhetetlen volt, hogy éles helyzetben is kipróbálják magukat a srácok. Közéjük tartozott például Fábián Marci, aki számára ezért nagyon is jó eredmény az egypárban elért harmadik helyezése. De a négypár ezüstérme is örvendetes, ahogy a Bartelme, Siróki kettős bronza is.”

Az ifjúságiak mezőnyében Piúk Márk idén próbálta ki magát először skiffben, így az előfutamban elért második, majd a döntős negyedik helye kifejezetten jó eredménynek számít. De a négypár is jól ment, az ő esetükben várható volt a hármas mezőny harmadik helye várható volt, ám a teljesítményük a korábbinál jobbra sikerült. Ez utóbbi a nyolcas esetében sajnos nem volt igaz, de még van idejük arra, hogy jobban összeszokjanak.


A Vasas fiatal evezősei jókedvűen, mégis nagy elhatározással készülnek az ob-ra

Daróczi Dávid ezúttal is nagyon jól versenyzett, fölényesen nyerte az előfutamát, a fináléban azonban egy időrendbeli szabály miatt nem állhatott rajthoz, de a csapathajókban is nagy szükségünk volt rá, ezért inkább az egyénit áldoztuk be az összeférhetetlenség miatt. Amit látni szerettem volna, azt így is láttam, egyértelmű, hogy hosszútávon nagyon jó lesz könnyűsúlyú egypárban, az ob-n pedig több számban is bizonyíthat majd. A szeles, hullámos víz egyébként több versenyzőnket is megzavarta, de fiatalok esetében ez érthető is, szokniuk kell még a változó körülményeket. Összességében elégedett vagyok a srácok teljesítményével, és keményen készülünk az ob-ra, amelyre ifjúsági vonalon nagyon fiatal csapattal érkezünk, hiszen a versenyzőink többsége még serdülő korú. Éppen ezért elsősorban tisztességes helytállást várunk majd el tőlük, amire a főpróba alapján meg is van minden reményünk” – foglalta össze a Budapest-bajnokság tapasztalatait Tevesz László.

A felnőttek mezőnye meglehetősen foghíjasra sikeredett a hétvégi Budapest-bajnokságon, így egyedül a férfi négyesünk szereplését említhetjük. Betegség miatt azonban két egységből kellett összeállítani a hajót, így korántsem tudtak olyan pályát menni, mint tervezték. A nyolcasok között pedig egyedül a MEC-Vasas nevezett, így végül nem indították el a futamot.

Budapest-bajnokság. Csepeli evezőspálya.
Tanulók:
FT T4 1x
: 3. Vasas SC (Fábián Márton Attila. Edző: Tevesz lászló)
FT T1-T3 4x+ 2. Vasas SC-MEC Vasas A (Bartelme Gábor, Láng Gusztáv Levente, Perger-Juronics Péter, Siróki Szabolcs. Edzők: Tevesz László, Balogh Zsolt)
FT T4 2x 4. Vasas SC (Láng Gusztáv Levente, Fábián Márton Attila. Edzők: Tevesz László, Balogh Zsolt)
FT T1-T3 2x 3. Vasas SC (Bartelme Gábor, Siróki Szabolcs. Edzők: Tevesz László, Balogh Zsolt)
Ifjúságiak:
FI 4x: 3.MEC-Vasas (Molnár Dániel, Piuk Márk, Peák Bence, Daróczi Dávid. Edző: Tevesz László)
FI 1x Előfutam. 2. MEC-Vasas (Piuk Márk. Edző: Tevesz lászló). Döntő: 4. Piuk Márk
FI 8+ 3. MEC-Vasas (Molnár Dániel, Mész János Attila, Piuk Márk, Máthé Kristóf, Peák Bence, Daróczi Dávid, Valery Padovan Ignacio, Farkas Kornél k: Hevesi András)
FI ks 1x. Előfutam: előfutam 1. MEC-Vasas (Daróczi Dávid. Edző: Tevesz László)
Felnőttek:
FF4- 3. MEC-Vasas (Fülöp Gábor, Kiss Márk László, Komáromi Máté, Czeglédi Péter. Edző: Tevesz László)


Hirdetések