Jenkei Dániel, 2022.07.30. | Labdarúgás

Már alig vártuk! Négy év után szombaton újra NB I-es mérkőzést játszott a Vasas FC, igaz, a kecskeméti 0-0 után mindenkiben maradhatott némi hiányérzet.

OTP Bank Liga, 1. forduló
Kecskeméti TE - Vasas FC 0-0 (0-0)


Kecskeméti Széktói Stadion, 2500 néző
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Horváth Zoltán és Csatári Tibor)

Kecskeméti TE: Varga - Szabó A., Belényesi, Szalai, - Grünwald , Vágó, Katona B. (Banó-Szabó, 65.), Szuhodovszki (Szabó L., 79.), Sági - Tóth B. (Pejovic, 79.), Duranovics (Nagy, 51.)
vezetőedző: Szabó István

Vasas FC: Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Pátkai (Hidi, 57.), Hinora (Géresi, 84.) - Radó (Zimonyi, 76.), Bobál (Feczesin, 57.), Cipf (Márkvárt, 84.)
vezetőedző: Kuttor Attila

Sárga lap: Sági (17.), ill. Otigba (74.)

Kiállítva: Sági (39.)


Bő négy éve Kispesten szakadt meg történet, és most, 2022-ben végre Kecskeméten folytatódott: a Vasas FC visszakerült méltó helyére, a labdarúgó NB I-be, az új idény első bajnokiját pedig éppen a másik feljutó otthonában játszotta Kuttor Attila csapata.

Az a piros-kék gárda, amely nyáron több jónevű magyar játékost is igazolt, hiszen Novothny Somától kezdve Hidi Patrikon át Holender Filipig sorra jelentette be az érkezőket Nagy Miklós klubigazgató az elmúlt hetekben.

Érdekesség, hogy különböző okokból kifolyólag a kecskeméti nyitányon végül egy új szerzemény sem kapott helyet a kezdőben, így ismerős arcokkal vághattunk neki a találkozónak.

Az első fordulópont a 39. percben következett, amikor Sági gólhelyzetben szabálytalankodott Radóval, amiért megkapta a második sárga lapját, így emberelőnybe kerültünk. Az objektivitás kedvéért azért tegyük hozzá, hogy nem sokkal korábban Pátkainak is volt egy legalább "narancssárgát" érő belépője, de ő végül maradhatott a pályán.

A második játékrészben újra az NB II-ben érezhettük magunkat, hiszen a hazaiak emberhátrányban érthető módon a kapujuk elé tömörültek, a mieink számára pedig egyetlen kihívás maradt: fel kelett törni a reteszt!

Nos, ez végül nem sikerült, kisebb helyzetekig jutottunk csak, hiába kapott lehetőséget csereként Feczesin, Zimonyi és Géresi is, ezen a szombaton egyik támadónk lábában sem volt benne a gól.

Összességében és a körülmények ismeretében fájlalhatjuk, hogy nem lett meg a három pont, de egyet azért sikerült szerezni, pénteken pedig máris jöhet az első hazai csata a Paks ellen az Illovszky-stadionban.

 

(borítókép: Vasas FC)


Hirdetések