Jenkei Dániel, 2022.06.16. | Úszás

Félidejénél jár a madeirai paraúszó világbajnokság, Pap Bianka már két éremnél tart, de Száraz Evelinnek is voltak remek döntős úszásai. Szabó Álmos vasasos vezetőedzővel értékeltük az első pár napot.

Ahogy bíztunk benne, a vasasos Pap Bianka a 2022-es paraúszó világbajnokság egyik hőse az első napok után! 

Hétfőn 200 vegyesen kevéssel lemaradva holland ellenfelétől ezüstérmes lett, majd kedden 400 gyorson remek úszással világbajnoki címet nyert.


Csütörtök délelőtt Szabó Álmos, vasasos paraúszó vezetőedzőnk adott villámértékelést Madeiráról:

- Az érmek színe kapcsán ezt vártuk, elégedettek lehetünk, igaz előzetesen úgy tűnt, éppen fordítva alakulhat ez a két szám. 200 vegyesen most egy olyan holland lány verte meg Biát, akit az utóbbi időben, többek között Tokióban is le tudott győzni. Úgy tűnik, most a mi részünkről maradt benne egy kicsi, így fordult a kocka, de ilyen van a sportban. Kellett is kicsit vigasztalni az ezüst után Biát, de akkor is mondtam neki, hogy egy vb-ezüst miatt azért nem illik szomorkodni. A 400 gyors is érdekesen alakult, ott van a mezőnyben egy kiemelkedő klasszis kanadai lány, akit régóta szeretnénk legyőzni. Lehet, hogy ez a madeirai vb lett volna a tökéletes alkalom, de az igazi küzdelem elmaradt, hiszen az ellenfél valamilyen okból 250 méternél megállt. Bia akkor egyébként már vezetett, és nagy magabiztossággal meg is nyerte a vb-címet. A nagy csata tehát elmaradt, de természetesen boldogok vagyunk az újabb vb-győzelme miatt. Hátra van neki a 100 gyors, ahol óriási csata várható, nagyon sok hasonló képességű úszó versenyez majd az érmekért, aztán pedig a 100 hát következik, amit Biának meg kell szépen oldania. Az érmek mellett Száraz Evelinről is mindenképpen szót kell ejteni, ő két szép döntős eredményt ért el, 200 vegyesen negyedik, míg 400 gyorson ötödik lett. Nála a 100 mellre összpontosítunk, ahol lehet esély az éremre is. Tar Réka pedig szombaton mutatkozik be a világbajnokságon, szintén 100 mellen, és ahogy korábban is mondtam, neki ez most a tapasztalatgyűjtésről szól.


Hirdetések