Jenkei Dániel, 2022.06.02. | Ökölvívás

Fodor Milán és Fehér Koppány is tudott meccset nyerni a jereváni kontinensviadalon.

Eredetileg három vasasos versenyző indult volna a Jerevánban rendezett felnőtt Európa-bajnokságon: Fodor Milán 67 kg-ban, Fehér Koppány +92 kg-ban, Tallósi Péter pedig a 86 kilósok között. Utóbbinak azonban szerencsétlen módon kiújult a kézsérülése a felkészülése hajrájában, így nem utazhatott el Örményországba.

Elsőként Fehér Koppány lépett ringbe a mieink közül, és egy sokáig emlékezetes indította az Eb-szereplését: az első két menet a cseh ellenfelének állt, az utolsó azonban Koppány 10-8-ra meg tudta nyerni, úgy, hogy számoltak is a másik sportoló, így a végén a mi versenyzőnk kezét emelték magasba.

Ilyet ritkán látni, ehhez képest aztán igencsak nagy meglepetés volt, hogy Fodor Milán is lemásolta ezt a forgatókönyvet egy bolgár bokszoló ellen, itt is egy parádés harmadik menet kellett a sikerhez, ami végül össze is jött.

 

fotók: IBA

 

Mindkét versenyzőnk bejutott ezzel a nyolcaddöntőbe, ahol pedig a tisztes helytállásra futotta.

Fehér Koppány egy osztrák színekben versenyző ellenféllel szemben maradt alul, Fodor Milánt pedig nagy csatában egy olyan grúz bokszoló búcsúztatta, aki végül ezüstérmes lett az Eb-n, és egyébként ő volt a mostani viadal első számú kiemeltje, korábban pedig olimpiai és vb-bronzérmet is nyert.

A Vasas-Süllős versenyzői, így nem tudtak pontot szerezni, a teljesítményükkel azonban így is elégedett volt Régi Dániel vezetőedző:

- Először is sajnáltam, hogy Tallósi Peti végül nem tudott elindulni a versenyen, és így csak ketten képviselték a Vasas-Süllőst Jerevánban. Mind Koppány, mind Milán első meccse ritkán látható izgalmakat hozott, az pedig, hogy mindketten az utolsó menetben tudtak extrát nyújtani, mutatja, hogy jó fizikális és mentális állapotban vannak. A második körben náluk esélyesebb bokszolókkal találkoztak, de őket is nagy küzdelemre tudták késztetni, kiegyenlített meccsek voltak, de végül megérdemelten nyertek az ellenfelek. Nyilván sajnáljuk, hogy nem sikerült helyezést és pontokat szerezni, de összességében bőven akadtak biztató jelek a jövőre nézve. Mindkettejükben sok lehet még, ha folytatják a megkezdett munkát. Az idei évben komolyabb verseny már nem lesz, a fókusz a képességfejlesztésre, a felmérésekre és az edzőtáborokra kerül majd át. A 2023-as év pedig már az olimpiai kvalifikációs versenysorozat jegyében telik, reményeim szerint három vasasos versenyző aktív szereplésével. 

 

Világbajnoki tapasztalat

A férfiak Európa-bajnoksága előtt Isztambulban a nők számára rendeztek világbajnokságot, első osztályú körítéssel, komoly pénzdíjakkal és soha nem látott méretű mezőnnyel. A vasasos Dudek Beáta egyike volt a négy magyar versenyzőnek, első meccsén pedig az angolok olimpikon versenyzőjével, Charley Davisonnal került össze, aki ellen egyhangú pontozással maradt alul.

Hirdetések