Jenkei Dániel, 2022.05.31. | Kajak-kenu

Szegeden válogatóversenyen mérette meg magát először a szezonban a magyar élmezőny, születtek szép vasasos eredmények is.

Ahogy tavaly októberben beszámoltunk róla, Kassai Álmos vezetőedző és kajak-kenu csoportja csatlakozásával jelentősen megnőtt vasasos szakosztályunk létszáma.

Ennek megfelelően a szezon első éles versenyén, a múlt hétvégi szegedi válogatón is bőven találkozhattunk piros-kék színekben induló versenyzőkkel a Vasas SC - ARC-S Group képviseletében.

A legjobban közülük Keresztes Kristófnak sikerült a válogató, aki a 200 méteres számban egyesben és párosban is dobogóra tudott állni. Előbbi volt igazán fontos, hiszen ez versenyzőnk számára U23-as Eb-kvalifikációt jelentett. A kontinensviadalra négy hét múlva Belgrádban kerül majd sor.
 


fotók: MKKSZ


Az Eb-részvételre egyébként Szántói-Szabó Tamásnak is maradt még sansza, abban az esetben, ha valamelyik számban egy előtte szereplő U23-as nem vállalja a szereplést. Szántói-Szabó egyébként a mostani válogatón K2 1000 méteren harmadik lett, az egyes számokban pedig 1000 és 5000 méteren is ötödikként ért célba.

 

 

A Vasasból szintén érmet szerzett Kirkov Valentin K2 200 méteren, itt egyébként egy vasasos páros, a Kirkov-Keresztes tudott odaérni a dobogó legalsó fokára.

Negyedik hely jutott a nőknél Sólyom Dórának K1 200 méteren, ahogy Kovács Gergőnek is 200 méteres kajakpárosban.

A Tribol-fivérek, Bertalan és Bence pedig hatodik helynek örülhettek K2 200 és 1000 méteren is.

 

Kassai Álmos vezetőedző pedig így értékelte a vasasos szereplést:

Vártuk már nagyon, hogy versenyezhessünk, bár azt személy szerint sajnáltam, hogy a május eleji, szokásos tájékoztató verseny elmaradt, és így egyből a közepébe vágtunk. Ami az eredményeket illeti, Keresztes Kristóf biztosan ott lesz Belgrádban az U23-as Eb-n K1 200 méteren, nála mostantól ez a verseny lesz fókuszban. Úgy érzem, még fogunk tudni javítani a formáján. Szántói-Szabó Tamás esetében pedig szintén nyílhat még esély az Eb-szereplésre. A Keresztes-Kirkov páros biztató bronzérmet nyert K2 200 méteren, de mivel a második válogató egybeesik a belgrádi Eb-vel, így Valentinnak szeretnénk egy jó párt találni a hazai versenyre. Neki azért lenne ez fontos, mert egy jó szerepléssel a felnőtt Eb is a látókörébe kerülhetne. Még szeretnék pár szót mondani a Tribol-testvérek szerepléséről is, akik ezer párosban nyolcszázig tartották a lépést a kiemelkedő Noé-Kulifai kettőssel. Sajnos a végére teljesen elfogytak, amiben korábbi betegség is közrejátszott, de ha jó munkát tudunk végezni a következő hetekben, akkor ennek az egységnek is lehetnek dobogós esélyei a következő válogatón. Ez esetben pedig az U23-as világbajnokságra való kijutás válhatna céllá. Ahogy egyébként Szántói-Szabó Tamás is készül erre 1000 és 500 párosban is. 

 

Maratoni sikerek

Egy héttel a síkvízi válogató előtt komoly aktivitást mutatott, és számos érmes helyezést szerzett a Vasas SC - ARC-S Group a maratoni magyar bajnokságon.
Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság:

3. Balla Levente K-1 Férfi U13 10km   
6. Magyar Emma Lili K-2 Női Ifjúsági 18km   
8. Magyar Emma Lili K-1 Női Ifjúsági 18km   
Masters Maraton Magyar Bajnokság:

Aranyérmesek
Szilágyi Fatime K-1 Női Masters 40-44 évesek 10km   
Giczy Zsuzsanna K-2 Női masters 40-44 évesek 10km   
Pálos Panna-Buza Krisztián K-2 Vegyes Egyetemista 10km   
Bükkösi Raymond K-1 Férfi Masters 35-39 évesek 10km   
Kassai Álmos K-1 Férfi Masters 40-44 évesek 10km   
Ezüstérmesek 
Kassai Álmos-Lászlófalvi László K-2 Masters 40-44 évesek 
Bronzérmesek
Vass Dániel K-1 Férfi Masters 35-39 évesek 10km   
Buza Krisztián-Zöld Zoltán K-2 Férfi Egyetemista 10km   
6. helyezett
Zöld Zoltán K-1 Férfi Egyetemista 10km   

Hirdetések