Jenkei Dániel, 2022.05.27. | Vízilabda

Öt év után visszatér klubunkhoz Konarik Ákos, aki azóta az egyik legígéretesebb magyar pólóssá vált.

A felnőtt magyar válogatottnál is számításba vett Konarik Ákos a 2024-es párizsi olimpiáig szóló szerződést kötött az A-Híd VasasPlaket csapatával.

Ahogy a 21 éves jobbkezes játékos fogalmaz, régi-új fejezet kezdődik az életében, hiszen Ákos Vasas-nevelés, 2017-ig klubunk utánpótlásában pallérozódott, majd innen igazolt át az UVSE-be, ahol Benedek Tibor kezei alatt vált stabil OB I-es játékossá.

Új igazolásunk az előző két szezont Szolnokon töltötte, ahol komoly sikerekben volt része: csapata fontos játékosaként megnyerte a magyar bajnokságot és az Eurokupát is.

 


 

- Nem volt egyáltalán nehéz a döntés, megbízható vezetőség, kiváló edző, olimpiai és világbajnok játékosok jellemzik a mostani Vasast, ráadásul külön kötődésem is van a klubhoz, hiszen egészen kicsi korom óta itt nevelkedtemAmellett, hogy maga a klub nem ismeretlen számomra, nyilván lesznek kihívások, hiszen a közeg, a csapattársak és az edző is új, de szeretném segíteni a csapatot, sőt, ha fogalmazhatok szerénytelenül így, akkor meghatározó szerepet töltenék be. Mind a gólszerzésben, mind a védekezésben, mind a játékszervezésben szeretnék előrelépni. A legfontosabb cél pedig, hogy a Vasast visszahelyezzük az őt illető polcra a vízilabdában  – mondta honlapunknak bemutatkozó interjújában Konarik Ákos.


Ákos számára a Szlobodan Nikics által képviselt szerb-iskola nem lesz újdonság, hiszen Zsivko Gocics személyében az elmúlt két szezonban is szerb trénere volt Szolnokon: 

- Viccelődtünk is ezzel Zsilével (Zsivko Gocsics -  a szerk.) a szolnoki évzárón, hogy úgy tűnik, nem tudok szabadulni a szerb edzőktől. Nyilván lesz hasonlóség, de különbségek is a két szakember között, mindenesetre Bobanról eddig mind emberileg, mind az edzői munkáját tekintve csak jókat hallottam a játékosoktól.


Konarik Ákosra az ősszel kezdődő klubszezon előtt is komoly feladatok várhatnak, hiszen jelenleg is tagja Märcz Tamás budapesti vb-re készülő bő keretének.

- Nagyon örülök, hogy újra ott vagyok a keretben, mindent megteszek, hogy ez alatt a rövid idő alatt bizonyítsak a kapitánynak. Ilyenkor minden apróság számít, egy-egy megmozdulás vagy kétkapuzás. Természetesen az a célom, hogy ott lehessek a világbajnokságon.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Távozók és mégsem távozók
Az A-Híd VasasPlaket keretének alakulása kapcsán szólni kell a távozókról is: Szatmári Kristóf és Vadovics Viktor esetében már biztosan kijelenthető, hogy a következő szezont máshol kezdik meg. Köszönjük nekik a vasasos éveket és további sok sikert a pályafutásukhoz. Montenegrói kiválóságunk, Drasko Brguljan "ügyében" azonban változás állt be, és van rá esély, hogy a Vasas egyik ikonja mégis marad nálunk a következő szezonban is.

Hirdetések