Gy. Szabó Csilla, 2022.05.21. | Kosárlabda

Ezúttal nem sikerült meglepnünk otthonában az NKA Pécs együttesét, s ezzel a Rátgéber Akadémia javára dőlt el a bronzéremért folytatott párharc. Férfi csapatunk a tavalyi évhez hasonlóan, ismét a negyedik helyen végzett, bár ezúttal számtalan nehézséggel találkozott a rájátszásban. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás a 3. helyért. 3. mérkőzés

NKA Pécs – Vasas Akadémia 86-69 (23-18, 23-13, 22-18, 18-20)

Pécs: Djordjevic (28/3), Benke (3/3), Scherer (11/9), Rátvay (4), Lados (6/6). Csere: Kocsis (12), Váits (8/3), Kollár (7/3), Molnár (7/3), Herger.

Vasas: Farkas (26/15), Dormán (3/3), Kerkai, Andrássy (7/3), Boros (3/3). Csere: Barócsi (19), Radics (7/3), Sólyom, Kelemen (2), Lakatos (2), Kódor.


A bronzérem sorsát eldöntő harmadik, utolsó mérkőzés a Rátgéber Akadémia férfi csapata ellen Pécsett, Boros Márk hárompontosával kezdődött, igaz erre a találatra a második perc végéig kellett várni. Mindkét csapat idegesen kezdett, hiszen óriási volt a tét. A pécsiek részéről az előző találkozókon is kimagasló teljesítményt nyújtó Djordjevic válaszolt egy duplával, amelyet nyomban megtoldott egy sikeres büntetővel, s ezzel azonnal egyenlítettek a házigazdák.

Akadémistáink azonban folytatták a jó távoli sorozatot, Andrássy Géza és Dormán Balázs, valamint két sikeres büntetőt követően Farkas Attila is triplával növelte előnyünket, amely így a hatodik perc közepére hétpontosra duzzadt (14-7). A pécsiek azonban nem engedték csapatunkat nagyobb vezetéshez jutni, mi több, a nyolcadik perc közepén Kollár betörésével még fordítottak is. Az első negyedet végül ötpontos hátránnyal zártuk.

A második negyed elején kiegyensúlyozott maradt a találkozó, a hatodik perc közepén azonban tízpontra növelte előnyét a Pécs. S bár a játékrész végén Andrássy kétszer is határozottan szerzett kosarat, végül tizenöt pontos hátrányba kerültünk a félidőre.

A szünet után a vendéglátók az addiginál pontosabb játékkal lepték meg akadémistáinkat, Scherer triplájával a huszonnegyedik perc végére át is lépték a húszpontos különbséget, 54-32-re húztak el. Nem sokkal később, 59-32-nél alakult ki a meccs során a legnagyobb differencia a két csapat között. Farkas Attila, Barócsi Ádám és Radics Gerzson szerezték ekkor a kosarainkat, s a negyed végére sikerült húsz pont alá szorítani a különbséget.

Három perccel a mérkőzés vége előtt, Farkas kezdett tripla-sorozatba, aminek köszönhetően a 38. percre tíz pontosra fogyatkozott a házigazdák előnye. Ekkor úgy tűnt, hogy az idő szorítása ellenére, egy váratlan hajrával még lehet keresnivalónk. Váits két büntetője, valamint Kocsis közelije azonban visszahozta a pécsiek önbizalmát, Molnár hármasa pedig feltette a koronát a mérkőzésen, a párharc során, valamint az egész bajnokságban nyújtott teljesítményükre. A bronzmeccset végül tizenhét ponttal nyerte a Rátgéber Akadémia gárdája.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Vegyes érzelmek kavarognak bennünk. Egyrészt boldogok vagyunk, hogy egy nagyon sikeres szezont zártunk, amely számos problémával indult, folytatódott, s végül zárult, mégis sok szép emléket hagyott maga után. Ugyanakkor szomorúak is vagyunk, mert ezek miatt a problémák miatt nem kaptunk egyenlő esélyeket, és nem tudtunk jobb eredményt elérni a rájátszásban. Csak tiszteletet és büszkeséget érzek a játékosaimmal kapcsolatban az idei idényben tett erőfeszítéseikért. Szeretnénk köszönetet mondani technikai és edzői stábunk tagjainak ezért az izgalmas szezonért. Gratulálok a Pécsnek a harmadik hely megszerzéséhez. A vasárnap országos döntőt játszó U14-es csapatunknak pedig nagyon sok sikert kívánok a fináléban.”

Fotók: RÁTGÉBER AKADÉMIA

 


Hirdetések