B.V., 2022.05.21. | Kézilabda

Remek első húsz perc után végig tartással játszott csapatunk a Siófok elleni, utolsó bajnoki mérkőzésén, s végül 33–27-es vereséggel köszönt el az élvonaltól.

Női kézilabda NB I, 26. forduló

Vasas SC–Siófok KC 27–33 (13–17)

Vasas SC: Kurucz (kapus), Imrei 3, Pénzes 3, Kajdon 6, Faragó L. 4, Szilovics 3, Szatmári. Cserék: Gercsó (kapus), M. Agbaba 6, Blaubacher 1, Sárkány 1, Ács B., Kovács N., Nagy Zs, Oláh K., Speth. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1


Bár sajnos már fordulókkal ezelőtt kiderült, csapatunknak sikerült elérni a szezon elején kitűzött célját, a bennmaradást, szombaton, az évad utolsó bajnoki mérkőzése kapcsán nem árt leszögezni, szűk másfél évig biztosan a Siófok elleni volt az utolsó Vasas-meccs a kézilabda NB I-ben. Éppen ezért bár látszólag a mieink számára nagy téttel már nem bírt, mégis fontos volt a zárás, a lányok szerették volna a lehető legszebben befejezni az idényt.

Ennek megfelelően kezdték is el a találkozót, láthatóan motiváltan, jó tempóban játszottak a mienk, öt perc után 4–2-re vezettek, bő negyedóra után pedig 8–8 állt az eredményjelzőn. A félidő utolsó szakaszára viszont egyszerre fellazult a védekezés és megállt a támadójáték, ez pedig azt eredményezte, hogy négy góllal elléptek a vendégek (13–17).

 

 

A folytatásban növelte előnyét a Siófok a legnagyobb különbség nyolc találat volt, de a mieink végig küzdöttek, és ennek meg is lett az eredménye, az 55. percben Pénzes Laura gólja után már csak három volt közte. Tovább már nem sikerült közeledni, de a tisztes helytállás így is maximálisan megvolt, ellenfelünk 33–27-re győzött.

A huszonhatodik fordulóval véget ért az NB I 2021/22-es szezonja, csapatunk három győzelme kevés volt a bennmaradás kiharcolásához, így 14. helyezettként búcsúzik az élvonaltól.

ÉRTÉKELÉSEK

Penszki Gergely vezetőedző: „Nagyon büszke vagyok a lányokra, kellően motiváltan jöttünk ki az öltözőből, hogy becsülettel küzdve, emelt fővel tudjuk lejátszani a bajnokság utolsó mérkőzését is. Amit a csapat ma mutatott, az jellemző volt egyébként egész évben, természetesen a játéktudásunk és a tapasztalatunk kevesebb az ellenfeleinkhez képest. Ami a mai meccset illeti, az első húsz perc nagyon jól sikerült, utána jött egy kis hullámvölgy. Örülök, hogy a második félidőben vissza tudtunk kapaszkodni, amikor a Siófok pihentette a kulcsembereit, ezt ki tudtuk használni, tényleg egy másodpercig nem adtuk fel, és tisztességes küzdelemben zártuk a bajnokságot.”

Pénzes Laura: „Megérdemelten nyert a Siófok. Szerettük volna tisztességesen lezárni a bajnokságot, azt hiszem, ez sikerült is. Voltak mélypontjaik is, de egy a küzdéssel egy másodpercig sem volt probléma, tényleg a szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Fontos volt mindannyiunknak, hogy a távozó játékosainkat méltóképpen búcsúztassuk, örülök, hogy ez is sikerült.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések